Rata de infectare în București crește tot mai mult cu fiecare zi. Astăzi în Capitală a fost înregistrată o incidență de peste 6 la mia de locuitori. Potrivit autorităților, Bucureștiul ar urma să introducă restricții de noapte.

Rata în Capitală, peste 6 la mia de locuitori

Miercuri, a fost înregistrată o rată de infectare în București de 6,33 la mia de locuitori. Potrivit regulilor, atunci când incidența depășește pragul de 6 la mia de locuitori, se aplică noi restricții.

Persoanele nevaccinate au voie să circule în timpul weekend-ului doar de la ora 5.00 până la ora 20.00, cu anumite excepții. Cei care s-au vaccinat anti-COVID-19 de cel puțin 10 zile pot circula fără restricții.

Alte restricții aplicate la incidența de peste 6 la mia de locuitori

Magazinele își vor desfășura activitatea doar până la ora 18.00. Restaurantele și cafenelele la interior, precum și terasele vor fi închise, fiind posibilă doar livrarea la domiciliu.

Sălile de fitness și bazinele de înot își suspendă activitatea, iar evenimentele precum nunțile și botezurile sunt interzise. Măsurile vor fi impuse în urma unei ședințe a Comitetului pentru Situații de Urgență.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Septembrie 2021 - 11 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.