Subprefectul Ovidiu Drăgănescu a declarat, joi, că Timişoara nu este în "carantină de noapte" în weekend, deşi Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş a decis, miercuri, restricţii pe timp de noapte, între orele 20.00 şi 05.00, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, ca urmare a creşterii ratei de infectare cu SARS-CoV-2 peste 4 la mia de locuitori în municipiul reşedinţă.

Dominic Fritz cere Guvernului scutirea de restricții pentru persoanele vaccinate

Ovidiu Drăgănescu i-a răspuns astfel primarului Dominic Fritz, într-o postare pe Facebook, care cere "imperativ Guvernului, singurul decident în privinţa măsurilor, ca persoanelor care s-au vaccinat să nu le fie aplicate restricţiile, în Timişoara şi peste tot în ţară".

"Nimeni nu a carantinat Timişoara! Sunt doar simple speculaţii care denotă necunoaşterea legii şi apetitul pentru senzaţional (al primarului Dominic Fritz, n.r.). Regret că inclusiv primarul Timişoarei a afirmat acest lucru, într-o postare pe Facebook. În calitatea sa de preşedinte al Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) Timişoara are obligaţia să cunoască legislaţia în domeniu şi să coopereze cu structura de la nivel judeţean. Sau măcar să se informeze de la cei cu care trebuie să colaboreze. Conform legii, 'Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă sunt organisme interinstituţionale cu atribuţii în sprijinul managementului situaţiilor de urgenţă produse sau posibil a se produce pe teritoriul unei anumite unităţi administrativ-teritoriale. CLSU se constituie la nivelul u.a.t. sub conducerea primarului'. Care a fost sprijinul acordat cu aceste declaraţii este greu de înţeles?", spune subprefectul Ovidiu Drăgănescu.

Primarul Timișoarei, contra carantinei de weekend

Reprezentantul Guvernului în judeţul Timiş îi aminteşte primarului Dominic Fritz că se putea informa despre condiţiile în care se instituie o carantină, chiar de pe site-ul Primăriei Municipiului Timişoara.

"Carantina zonală se instituie prin ordin al şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă sau al persoanei desemnate de acesta, în baza hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică teritoriale şi cu avizul Institutului Naţional de Sănătate Publică", - ceea ce evident nu s-a întâmplat acum, explică Ovidiu Drăgănescu.

Dominic Fritz afirma, miercuri seara, pe Facebook, că nu este de acord cu "carantinarea de noapte în weekend".

"CJSU, din care nu mai fac parte, a decis că potrivit regulilor naţionale Timişoara trebuie să intre într-o carantină de noapte, în weekend-uri. Restricţiile aplicate tuturor timişorenilor, indiferent dacă s-au vaccinat sau nu, sunt nedrepte, vor afecta economia locală care suferă grav din cauza pandemiei şi a scumpirilor şi învrăjbesc oamenii. În primăvară (când carantina a fost impusă Timişoarei sub mandatul prefectului USR PLUS, Zoltan Nemeth, n.r.) situaţia era diferită: nu aveam încă vaccinul disponibil pentru toţi", spune edilul.

Citeste si:
Spitalele impun restricţii după creșterea rapidă a cazurilor de...
Spitalele impun restricţii...

Dominic Fritz susține vaccinarea anti-Covid-19

Primarul mai adaugă că "cer imperativ Guvernului, singurul decident în privinţa măsurilor, ca persoanelor care s-au vaccinat să nu le fie aplicate restricţiile, în Timişoara şi peste tot în ţară. Nu mai este niciun dubiu: acest val este un val al nevaccinaţilor (...)".

El susţine că este un partizan al măsurilor care încurajează vaccinarea, singura soluţie de ieşire "cu adevărat", din pandemie şi enumeră campaniile de vaccinare care au fost organizate în Timişoara şi facilităţile create pentru cei care au dorit să se imunizeze cu serurile distribuite prin DSP.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, convocat, miercuri, de subprefectul Ovidiu Drăgănescu, a hotărât restricţii de noapte în weekend, între orele 20.00 şi 05.00, pentru municipiul Timişoara şi alte localităţi care au depăşit rata de infectare de 4 la mia de locuitori, dar mai mică de 7,5 la mia de locuitori. De asemeni, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică magazinele se vor închide la orele 18.00, iar cei care vor dori să iasă din casă în intervalul anunţat, vor trebui să completeze declaraţia pe propria răspundere. Începând de joi, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pe o rază de 25 de metri în jurul unor spaţii publice cum ar fi pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spaţii comerciale, unităţi spitaliceşti, informează Agerpres.

Citeste si:
Val de reacții din partea românilor după moartea lui Mihai Șora
Val de reacții din partea...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Septembrie 2021 - 11 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.