Timișoara este primul mare oraș din România unde revine carantina de noapte. Oamenii vor putea ieși din casă doar cu declarație pe proprie răspundere și cu un motiv întemeiat.

Timișoara: Revine carantina de noapte. Condițille în care oamenii pot părăsi domiciliul

Din acest weekend, în Timișoara, dar și în alte șapte localități limitrofe acesteia, se va institui carantina de noapte. Circulația va fi interzisă de la 20.00 până la 05.00. Totuși, vom putea ieși din gospodării noaptea doar cu un argument și, bineînțeles, cu declarația pe proprie răspundere la purtător. Cât despre restaurante, baruri și cafenele, se vor închide la ora 18.00, dar se vor face livrări la domiciliu.

Dacă ne vom afla la 25 de metri de târguri, piețe sau bâlciuri trebuie să purtăm mască de protecție. Aceste măsuri vor fi aplicate și în ceea ce privește sălile de sport, care vor sta închise atât timp cât rata de infectare cu COVID-19 va fi mare. Așadar, se interzice circulația persoanelor în afară locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20 – 5, cu următoarele excepții:


  • deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuința/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

  • deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;

  • deplasări în afară localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

  • deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistență persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

Carantina de noapte la final de săptămână a fost instituită și la Dumbrăvița, Ghiroda, Giroc, Dudeștii Noi, Partă, Pădureni, Sacosu Turcesc, Giulvaz și Jimbolia. Moravița și Bucovat, după ce rata de infectare a depășit 7 la mie.

Citeste si:
TREI cele mai mari greșeli pe care le fac oamenii când vor să...
TREI cele mai mari greșeli pe...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.