Timișoara este primul oraș din România care intră în scenariul roșu și urmează să se aplice carantina de weekend la sfârșitul acestei săptămâni.

Timișoara intră în scenariul roșu

Membrii Comitetului pentru Situații de Urgență Timiș au stabilit că Timișoara va fi supusă unor noi restricții din cauza incidenței crescute de cazuri de infectare cu COVID-19.

În Timișoara se va institui carantina de weekend, în urma căreia circulația va fi interzisă în intervalul orar 20:00 - 05:00, de vineri până duminică. Cei care vor ieși totuși din case, vor trebui să completeze declarația pe propria răspundere.

Activitatea sălilor de sport și fitness este suspendată

Scenariul roșu va fi aplicat în 26 de localități din județul Timiș. Rata de incidență de patru la mia de locuitori a fost depășit.

Potrivit noilor restricții, activitatea operatorilor economici în domeniul sălilor de sport sau de fitness se suspendă.

Totodată, în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-a discutat despre trecerea pragului de 6 la mia de locuitori, care interzice activitatea evenimentelor private.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Septembrie 2021 - 04 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.