Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Arad a decis ca masca de protecție să fie obligatorie în spațiile publice deschise,cu potențial de aglomerare.

În Arad, masca de protecție a devenit obligatorie în spațiile publice deschise

Prefectura Arad a anunțat că noua măsură va intra în vigoare începând de joi.

„Se instituie începând cu data de 16.09.2021 obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice deschise din județul Arad de genul piețelor, târgurilor, bâlciurilor, talciocurilor, spațiilor comerciale, stațiilor pentru transportul în comun, fără a se limita la acestea, precum și în alte zone cu potențial de aglomerare și unde nu se organizează controlul epidemiologic la accesul în perimetru”, se arată într-un comunicat al Prefecturii.

Masca, obligatorie pe o rază de 100 de metri în jurul unităților de învățământ

De asemenea, masca de protecție va fi obligatorie pe o rază de 100 de metri în jurul unităților de învățământ, condiție pentru persoanele care se află în acest perimetru. Prefectul județului Arad susține că aceasta este o măsură temporară, impusă din cauza creșterii continue a numărului cazurilor de infectare și a incidenței COVID-19 la nivelul județului și a unor localități.

În Municipiul Arad, de exemplu, Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad raportează astăzi o incidență de 1,04 cazuri/1000 de locuitori, la 184 cazuri active, în timp ce în urmă cu două săptămâni, la începutul lunii septembrie, se raporta o incidență de 0,45 la 80 de cazuri active. Sperăm să nu ajungem în situația de a implementa restricțiile mai dure prevăzute în legislație în multe localități. De aceea este important să adoptăm o atitudine preventivă, să purtăm masca de protecție și în locurile aglomerate din exterior și, bine-nțeles, să ne vaccinăm”, a declarat prefectul județului Arad, Toth Csaba.

Citeste si:
23 de persoane implicate într-un accident produs între un microbuz...
23 de persoane implicate...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Prefectura menționează că în conformitate cu Ordinul comun 699/67/2021, purtarea măștii de protecție este obligatorie în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în spațiile comerciale.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.