Autoritățile din Brașov au interzis recent hrănirea porumbeilor în oraș, iar acum le-au pus gând rău și ciorilor. Viceprimarul orașului spune că păsările care s-au înmulțit peste măsură terorizează multe cartiere. Oficialul i-a cerut ministrului Mediului să modifice ordinul care stabilește cotele de vânătoare și să-și dea acceptul pentru relocare sau împușcarea înaripatelor din oraș.

Ciorile care au invadat cerul și parcurile din Brașov sunt în bătaia puștii

De exemplu, cartierul Tractorul din Brașov inundă de ciori. Miile de părăsi s-au înmulțit considerabil și au devenit dușmanii localnicilor, dar și al autorităților. Fac mizerie, care determină un miros neplăcut, și mult zgomot, se plâng oamenii care trăiesc în zonele unde stolurile de păsări își fac veacul. De altfel, murdăria lăsată de înaripate este principalul motiv pentru care autoritățile vor eliminarea lor din oraș.

Prin urmare, specialiștii din Ministerul Mediului au expus pentru dezbatere publică un ordin de ministru care stabilește cotele de vânătoare la nivel național. Din pădurile din jurul Brașovului, pentru perioada 2021-2022, vor putea fi recoltate nouă păsări. Viceprimarul municipiului dorește liber la împușcarea ciorilor din orașe.

„Va trebui aprobat modelul de capcană pentru prinderea ciorilor. Recoltarea poate fi o variantă. De altfel, ordinul de ministru prin care au fost stabilite cotele de vânătoare pentru mai multe specii de păsări a trecut de etapa de dezbatere publică şi urmează să intre în vigoare”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Mediului, Ionuț Baciu.

Citeste si:
Bilete gratis la transportul în comun în Brașov pentru cei care...
Brașovenii care vor contribui...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Pe de altă parte, experții în domeniu au transmis că împușcarea nu este o soluție pentru alungarea păsărilor. Ornitologul Carmen Gache a declarat pentru Kanal D că înaripatele trebuie deranjate în locul unde înnoptează sau unde se cuibăresc și astfel se vor muta în altă parte, unde pot zbura în liniște.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.