După ce săptămâna trecută responsabilii în Educație și Sănătate s-au pus de acord și au anunțat că elevii din clasele primare vor putea veni la școală numai cu măști de unică folosință, iată că acum au dat un pas înapoi. Copiii vor putea veni să învețe și cu măști textile.

Elevii din clasele primare vor putea purta și măști textile la școală

Elevii vor putea folosi și măști textile, dar nu toți, ci doar cei din clasele I - IV, deoarece, spun autoritățile, copiii sunt mai atrași de măștile cu imprimeuri mai vesele, deci le-ar accepta mai ușor. Pentru cei care învață la gimnaziu sau la liceu rămâne masca sanitară de unică folosință, iar ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a transmis că în rezerva de stat există peste 13 milioane de măști chirurgicale care vor fi împărțite în unitățile de învățământ.

„Copiii sunt foarte atraşi de măşti cu floricele, ursuleţi, tot felul de modele şi le-ar purta mai natural, ar fi mai acceptabil, ideea este să fie obligatorie masca de protecţie aşa cum este definită în actele normative masca de protecţie pentru a acoperi gura şi nasul pentru că atunci când îşi fac temele şi se concentrează folosesc degetelele pentru unele lucruri din reflex şi dacă vor purta masca de protecţie, şi vor purta masca de protecţie, atunci aceste lucruri vor fi anihilate”, a declarat Cîmpeanu.

În urmă cu doar câteva zile, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, anunţa că măştile textile vor fi interzise în şcoli și universităţi: „Referitor la măsurile de protecție, se menține obligația purtării măștii în spațiile închise. În spațiile deschise, masca nu este obligatorie, cu excepția ceremoniei de deschidere a noului an școlar, pentru că acolo anticipăm că vor avea loc aglomerări de persoane și că nu se va putea menține corespunzător distanțarea fizică.

Suplimentar față de ce a fost prevăzut în anul anterior, măștile utilizate de către elevii din învățământul primar, gimnazial, liceal, precum și la nivelul universităților și facultăților, trebuie să fie măști de uz medical. Deci nu se mai permite utilizarea măștilor textile”.

Părinții vor primi formulare pentru vaccinarea copiilor

De menționat este că, la începutul anului școlar, părinții vor trebui să completeze un formular de vaccinare pentru copiii lor. Acesta va conține trei rubrici, anume: „doresc să-mi vaccinez copilul”, „nu doresc să-l vaccinez” sau „sunt indecis”. Dacă într-o școală se vor aduna peste 50 de răspunsuri pozitive, atunci s-ar putea organiza echipe mobile de vaccinare care să meargă în unitățile de învățământ.

Citeste si:
Elevii vor fi admiși la liceu după o nouă metodă începând din anul...
Elevii vor fi admiși la liceu...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Septembrie 2021 - 08 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.