Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că învățământul online din timpul pandemiei a fost un dzastru din toate punctele de vedere.

Ministrul Educației, despre experiența învățământului online

Sorin Cîmpeanu a afirmat că școala online din timpul pandemie de coronavirus nu a fost calitativă fără conectivitate, echipamente și cunoștințe de predare online, în special în cazul profesorilor, potrivit edupedu.ro.

"Povestea cu școala online nu a ieșit și trebuie să avem curajul să spunem acest lucru", a spus ministrul.

Ministrul susține că în perioada în care elevii au făcut ore online, au avut doar de pierdut.

"Eu cred că, pe parcursul acestei perioade de online, aproape toţi elevii au avut de pierdut. Din perspectivă educaţională, este un dezastru", a spus Cîmpeanu.

Învățământul online a atras consecințe

Cîmpeanu a mai spus că lucrurile au eșuat deoarece nimeni nu a fost pregătit pentru o astfel de situație, întâmpinând o mulțime de probleme și lipsuri pe plan social pe parcursul pandemiei.

„Mai avem şi altfel de pierderi, în afară de cele educaţionale: tulburări socio-comportamentale, emoţionale, multiplicarea unor situaţi de violenţă în şcoli. Există foarte multe consecinţe, nu doar educaţionale, în lipsa socializării".


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 August 2021 - 01 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.