Patronii de restaurante au de gând să mărească prețurile din toamnă din cauza problemelor provocate de pandemie. Și meniurile ar urma să fie schimbare. La unele terase, schimbările se simt deja în buzunarele clienților.

Patronii de restaurante vor să mărească prețurile din toamnă. Cauzele

Nu ne mai rămâne decât să surâdem cu jale atunci când dăm nas în nas cu prețurile din meniurile restaurantelor. 30% dintre patroni spun că vor scumpi totul în curând. Unii au furat deja startul, schimbând odată cu meniurile și costurile.

Afaceriștii nu au recuperat încă pierderile suferite din cauza măsurilor impuse de criza sanitară. Motivul? Sunt foarte mulți furnizori a căror materie primă deja a crescut.

Clienții ar urma să se întâlnească cu majorările din toamnă. De exemplu, în loc de 35 de lei cât costă o porție de paste la un local, de luna viitoare am putea plăti pe ea 42 de lei. Pentru o cafea de 17 lei, am putea scoate din buzunar puțin peste 20 de lei.

Pe de altă parte, puțini români își permit să iasă des în oraș. Frecvent, doar 7din 100 fac asta. Conform Eurostat, suntem pe ultimul loc în Uniunea Europeană la capitolul bani cheltuiți în restaurante, cu o medie de 10 euro pe zi. Primii pe listă sunt maltezii, urmați de ciprioți și spanioli.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 August 2021 - 06 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.