Situația se complică în cazul gemenilor din Ploiești care au murit după ce au căzut de la etajul 10 al unui bloc. Mama lor este cercetată penal pentru ucidere din culpă.

Mama gemenilor care au căzut de la etajul 10 al unui bloc din Ploiești este cercetată penal pentru ucidere din culpă

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ploiești au dispus începerea urmăririi penale pe numele mamei gemenilor, pentru infracțiunea de ucidere din culpă. Aceasta a fost audiată miercuri în calitate de suspect. Anchetatorii au ajuns la concluzia că micuții ar fi murit din cauza neglijenței mamei, care i-a lăsat nesupravegheați. Copiii s-ar fi urcat pe un corp de mobilă din camera în care se aflau singuri și ar fi căzut de la etajul 10 pe geam.

Femeia s-a apărat și a menționat anterior decizie oamenilor legii că anchetatorii i-ar fi spus să stea liniștită fiindcă nu are vină. În plus, dădea vina pe amica sa, Alina, care s-a aflat în casă în seara fatidică, și că ea i-ar fi împins pe geam. Până acum, prietena sa nu are nicio calitate în dosar și nu există probe care să îi indice vinovăția.

„La data de 18.08.2021 s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de mama minorilor decedaţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, aceasta fiind audiată în calitate de suspectă în cauză.

Din probele administrate în cauză până în prezent a rezultat la data de 11.08.2021, minorii în vârstă de doi ani, fiind lăsaţi nesupravegheaţi de către mama lor, s-au urcat pe un corp de mobilier din apropierea ferestrei dormitorului şi s-au precipitat de la etajul 10 al imobilului unde locuiau, rezultând decesul acestora”, se precizează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, citat de Digi 24.

Gemenii au căzut de la etajul 10 al unui bloc din municipiul Ploiești în seara zilei de 11 august. Micuții s-au prăvălit în gol, iar medicii sosiți la fața locului nu i-au mai putut salva. În acest timp, mama lor făcea live pe Facebook, arată chiar imaginile disponibile pe internet. Aceasta și-a continuat activitatea în mediul online și pe fundal de sirene, până când polițiștii i-au bătut la ușă.

Citeste si:
Mercur retrograd 29 decembrie 2022 – 18 ianuarie 2023: Cum sunt...
Mercur retrograd 29 decembrie...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 August 2021 - 10 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.