Caz șocant. Doi copii, fată și băiat, în vârstă de doi ani, au murit miercuri după ce au căzut în gol de la etajul 10 al unui bloc de pe Bulevardul Republicii din Ploiești. Gemenii se jucau în dormitor, în timp ce mama lor făcea un live pe Facebbok într-o altă cameră.

Doi copii, gemeni în vârstă de doi ani, au căzut de la etajul 10 în timp ce mama lor făcea live pe Facebook

Miercuri, în jurul orei 20, o fetiță și un băiețel de doar doi ani și o lună, gemeni, au căzut de la etajul 10 sub ochii vecinilor care intrau în imobil. Micuții se jucau într-o cameră, s-au urcat pe o masă care se afla în dreptul geamului și s-au prăbușit în gol. Nu au avut nicio șansă după ce s-au prăvălit de la aproape 30 de metri înălțime.

Mai multe echipaje ISU şi ambulanţe au intervenit la faţa locului, iar medicii au găsit ambii copii în stop cardio-respirator. Minorii au fost transportaţi la spital, însă în ciuda manevrelor de resuscitare aceștia au decedat.

Mama micuților le-a povestit anchetatorilor că făcea curat într-o altă cameră când s-a întâmplat tragedia. Adevărul e altul. Femeia făcea un live pe Facebook în camera alăturată și, pe fundal de sirene, aceasta își continua activitatea. Abia după ce jandarmii i-au bătut la ușă a închis camera telefonului mobil. Acum, aceasta este în stare de șoc; la fel și vecinii.

„Din păcate aceștia au fost declarați decedați. Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii de ucidere din culpă”, a transmis Mihaela Florescu, purtător de cuvânt IPJ Prahova.


  • Poliţia a declanșat o anchetă pentru a stabili dacă a fost vorba despre neglijenţă în acest caz.



Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 August 2021 - 09 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.