Muncitorii au undă verde la construit clădiri și cartiere, dar nu și trotuare. În Popești-Leordeni, chiar lângă București, pietonii doar se minunează când văd un trotuar uitat pe undeva; și acesta de câțiva centimetri lățime. Astfel, oamenii își pun zilnic viața în pericol mergând pe carosabil. Grozăviile, făcute pe bani mulți, le putem observa și în centrul Capitalei. Bucureștenii și turiștii se simt și aici ca pe bârnă, în încercarea de a merge în siguranță pe drum, dalele din care sunt făcute porțiunile destinate călătorilor jucând sub picioarele lor.

Nu sunt trotuare lângă București. Oamenii circulă cu teamă pe carosabil

Rare sunt locurile în care pasajele pentru pietoni aduc a trotuare. De pildă, o alee din Popești-Leordeni poate intra în Cartea Recordurilor. E atât de subțire, încât oamenii abia îl pot parcurge pe vârfuri. Bordura, în schimb, este de trei ori mai lată, deci măcar copiii pot călca pe ea, și nu pe carosabil.

Partea neplăcută este că inclusiv cei de la cârma orașului au fost în regulă cu deținerea unui trotuar de numai cinci centimetri lățime și ridică din umeri, susținând că nu au avut de ales în momentul în care au asfaltat strada, care înainte era doar un drum de țară. Pentru a schimba ceva, mai-marii trebuie să le ceară câțiva centimetri de drum proprietarilor care au case în jur.

„E un subiect foarte sensibil. El trebuie votat în Consiliul local cu două treimi, iar aici, la Popești, fiind un picc alambicat Consiliul local, nu se găsesc două treimi”, a explicat Alin Todireanu, administrator public, în fața jurnaliștilor.

Citeste si:
Confruntare sângeroasă în București. Doi șoferi s-au înjunghiat în...
Confruntare sângeroasă în...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Și în zona Unirii, centrul Capitalei, regăsim același peisaj. Oamenii se împiedică de dalele ieșite sau sparte, deși locul a fost amenajat în urmă cu doi ani. Chiar dacă stângaci făcut, valoarea montajului a atins o valoare ce ar fi putut reda perfecțiunea, anume peste 170.000 de lei.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.