Meseria de livrator e la mare căutare, în special în orașele puternice din România, de la declanșarea pandemiei. Salariul ajunge până la 6.000 de lei pe lună și nimeni nu se poate plânge că nu are de muncă. Așa se face că mulți români au renunțat la domeniile în care activau, ce nu îi satisfăceau din punct de vedere financiar, și au devenit livratori.

Meseria de livrator a devenit cea mai căutată în timpul pandemiei datorită câștigurilor

În restaurante, pe stăzi, în scările de bloc sau în magazine. Peste tot îi vezi azi pe cei care sunt dispuși să aducă în confortul casei clienților orice își doresc aceștia, de la medicamente la alimente. Cu venituri de până la 6.000 de lei garantate la final de lună, pe piață au ieșit numeroase firme de livrare, iar cererea este tot mai mare.

„Cererea pentru acest job de livrator a crescut foarte mult în ultimul timp și această cerere se menține. Este o creștere în paralel cu creșterea numărului de comenzi” a declarat Răzvan Acsente, director de strategie platformă de livrare, într-un interviu pentru Kanal D.

Meseria de livrator este o soluție chiar și pentru cei care pot lucra doar part-time, de pildă, mămicile. Viitorul sună bine pentru cei care au ales acest loc de muncă, fiindcă obiceiurile pe care le-am dobândit în timpul crizei sanitare nu vor dispărea prea curând.

„Trei din patru angajați, în timpul lockdown-ului, și-au comandat masa de la restaurante, fie prin livrarea la domiciliu, fie prin ridicarea mâncării”, a spus Ana Busuioc, director juridic și public Affairs, pentru sursa menționată.

Mai sunt și alții care o duc bine acum

Numărul celor care câștigă peste 1.000 de euro lunar a crescut de cinci ori în ultimii cinci ani. În topul celor mai bine plătite meserii se situează cele din Administrația Publică, servicii IT, domeniul bancar sau producția de energie.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Iulie 2021 - 10 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.