Social 28 Mai 2021 10:40 de Alexandra Chivu

După ce a fost liber să ucidă mai bine de două decenii, Vasile Lavric, supranumit „Mâncătorul de femei”, a fost trimis în judecată pentru omor calificat și profanare de cadavre.

Povestea demnă de un roman polițist care s-a construit în jurul vieții lui Vasile Lavric, supranumit de presa din municipiul natal, Rădăuți, drept „Mâncătorul de femei”, pare că se apropie de final. Recent, bărbatul a fost reținut. El este acuzat că ar fi ucis trei surori. Prima victimă avea doar 16 ani când a dispărut fără urmă.

Într-un comunicat de presă transmis de procurorii din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se arată că dosarul lui Vasile Lavric a fost trimis la instanţă. Acesta va fi judecat pentru două fapte pe care le-ar fi comis: „violență în familie în varianta omorului calificat” și „profanare de cadavre sau morminte”.

Anchetatorii au transmis că, în urma cercetărilor efectuate, a rezultat că faptele ar fi fost comise în noaptea de 10/11 iunie 2020. Lavric și-ar fi luat partenera de la domiciliul comun, situat în Rădăuți, județul Suceava, transportând-o într-un loc necunoscut. Ulterior, pe fondul geloziei, ar fi agresat-o suprimându-i cu intenție viața, apoi i-ar fi ascuns cadavrul, care nu a mai fost descoperit.

„În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asupra a 7 bunuri imobile ale inculpatului, respectiv asupra a două autoturisme. Totodată, procurorii au solicitat în baza art. 330 din Codul de procedură penală menţinerea măsurii arestării preventive şi a sechestrului asigurător constituit. În cursul efectuării urmăririi penale, procurorii au beneficiat de sprijinul IGPR – Direcţia de Investigaţii Criminale şi al Poliţiei Municipiului Rădăuţi, precum şi de suportul tehnic al IGPR – Direcţia de Operaţiuni Speciale”, este notat în comunicat.

Etapa în care se află procesul penal finalizează ancheta penală și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecată. Această situație nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție, au comunicat procurorii.

Citeste si:
Dani Mocanu a fost acuzat de tentativă de omor. Manelistul susține...
Dani Mocanu a fost acuzat de...

A mai fost arestat, apoi eliberat

Vasile Lavric a fost arestat preventiv în repetate rânduri, apoi eliberat din lipsă de probe. Cel mai recent, acesta a fost încătușat în urmă cu aproximativ șase luni, după ce concubina sa, Aurica Bodnărescu, a fost dată dispărută. Bărbatul nu a raportat la Poliție lipsa partenerei. Când a fost întrebat despre situație, a declarat că aceasta este plecată la muncă, în străinătate, ca să strângă bani pentru geamuri de tip termopan. Cazul este identic cu cel al dispariției surorilor Iordache, petrecut în urmă cu mai bine de două decenii. Și atunci inculpatul le-a spus oamenilor legii că fetele sunt plecate în afara țării.

Surorile Iordache, înghițite de pământ în perioada 1995-2005

Vasile Lavric s-ar fi iubit cu cele trei surori, care au dispărut fără urmă în perioada 1995-2005. Iulianei i-a fost pierdută urma în anul 1995, când avea doar 16 ani. Nicoleta, de 31 de ani, și Ramona, 18 ani, s-au „evaporat” în 2005. De-a lungul vremii, anchetatorii l-au suspectat pe Lavric pentru faptul că le-ar fi ucis pe fete, însă nu au reușit să găsească probe. Ca în cazul Auricăi Bodnărescu, procurorii nu au găsit cadavrele acestora.

Citeste si:
Kidd Creole, declarat vinovat de uciderea unei persoane. Rapperul...
Kidd Creole, declarat vinovat...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Mai 2021 - 11 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.