Social 19 Martie 2021 13:54

Florile au menirea să schimbă starea de spirit a tuturor persoanelor care le primește sau care le are prin preajmă. Toate femeile își doresc să primească buchete de flori colorate, pline de emoție și semnificație. Pentru a menține cât mai mult timp o atmosferă veselă și parfumată în casă, alege să amplasezi fie o vază plină cu flori, fie un aranjament floral deosebit. Astăzi, își vom prezenta câteva trucuri pentru a le menține cât mai mult timp proaspete și nealterate.

Primavara ai de unde alege flori

Primăvara este anotimpul florilor. În această perioada natura ne bucură cu o mare varietate de flori, de diferite forme, culori și parfumuri. Dacă îți dorești să ai tot timpul flori proaspete în casă sau la birou, poți alege soiuri de flori mai rezistente care se adaptează mai ușor la condițiile de viață din interior. De regulă, florile tăiate au nevoie de o anumită temperatură pentru a rezista un timp cât mai îndelungat. De cele mai multe ori, temperatura optimă pentru ele este reprezentată de o temperatură scăzută, iar din acest motiv florile trebuiesc ferite de sursele de căldură și de lumina directă a soarelui. Astfel, printre cele mai rezistente flori de primăvară se numără zambilele, narcisele, daliile sau lăcrămioarele.

Sfaturi pentru o îngrijire corectă a florilor de interior

Pentru a te bucura cât mai mult timp de florile preferate din vază trebuie să respecți câteva reguli de îngrijire. Aspectul este cel mai important pentru a le menține proaspete, iar pentru asta există câteva elemente de bază:

Hidratarea corectă a florilor – acest lucru se realizează prin alegerea unui recipient curat în care pui apă și așezi plantele. Înainte de a le așeza în vază este esențial să le tai sau să le crestezi tulpinile. Tăierea se face la majoritatea florilor pe diagonală, într-un unghi de 45 de grade, deoarece acest lucru ajută la absorbția apei într-un mod eficient.

Hranirea florilor – în multe florilării, atunci când achiziționezi un buchet de flori, primești și câteva pliculețe cu substanțe nutritive care reprezintă hrană pentru flori. De regulă, acestea se adaugă în apa din vază.

Ai grijă la formarea bacteriilor – bacteriile sunt cele care duc la ofilirea rapidă a unei flori. Pentru a evita formarea lor este nevoie să schimbi apa zilnic și să tai de fiecare dată un centimetru din tulpinile lor înainte de a le pune din nou în apă. Frunzele sunt și ele, de asemenea, responsabile pentru imbolnavirea florilor în cazul în care acestea ajung în apa din vază.

Citeste si:
Pregătește-te pentru iarnă cu o rutină complexă de îngrijire
Pregătește-te pentru iarnă cu...

Cu ajutorul acestor sfaturi, cu siguranță, vei reuși să te bucuri mult timp de florile din casă pe cere le primești. Iar dacă încă nu le ai, poți da chiar acum comanda la Maison D'Or o florarie online Bucuresti.


Despre autor:


Ultima actualizare: 19 Martie 2021 - 01 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.