Gabriela Firea îi îndeamnă pe susținătorii săi să îi urmeze gestul, după ce a semnat o petiție intitulată „Acordul părinților pentru orele de educație sexuală este esențial”.

Firea este de acord cu introducerea educației sexuale în școli, sub pretextul exemplului că România este pe primul loc în UE cu cele mai multe mame minore, asta deși în țările unde educația sexuală este obligatorie, numărul minorelor însărcinate nu este departe de al României.

Senatoarea PSD punctează și faptul că președintele Klaus Iohannis a contestat la CCR legea prin care părinții trebuie să îi dea acordul pentru ca elevii să studieze educație sexuală în școală, dar a pierdut.

„Am semnat petiția „Acordul părinților pentru orele de educație sexuală este esențial”! Sunt mai bine de șase ani de când solicitam, tot în Senatul României, ca Educația sexuală să devină materie obligatorie în școli, ca măsură de prevenție a sarcinilor precoce.

Nu mi-am schimbat opinia. Suntem în continuare țara din Uniunea Europeană cu cea mai mare rată de nașteri în rândul adolescentelor.

Oare dacă aceste tinere ar fi aflat de la școală despre anumite riscuri nu ar fi putut evita sarcini nedorite?

În același timp, sunt de părere că e nevoie de o implicare importantă a părinților. Trebuie să vorbească deschis copiilor, să abordeze și aceste subiect tabu, mai delicat.

De aceea, cred că părinții trebuie să știe înainte ce informații vor primi copiii lor, de la cine și cum vor fi acestea prezentate. Ca și în cazul orelor de religie, părinții trebuie să-și dea acordul!

Parlamentul României a aprobat, anul trecut, obligativitatea obținerii acordului părinților, printr-o modificare a Legii 272/2004, privind protecția și promovarea drepturilor copilului.

Președintele Iohannis a făcut contestație, dar Curtea Constituțională nu i-a dat dreptate!

Acum, legea este din nou în Parlament!

Citeste si:
Oana Moșneagu și Vlad Gherman se pregătesc să devină părinși: Vrem...
Oana Moșneagu și Vlad Gherman...

În calitate de senator, membru în Comisia de Muncă, Familie și Protecție Socială, militez pentru drepturile copiilor si ale pārintilor.”, este mesajul Gabrielei Firea.

Parlamentul României a aprobat, anul trecut, obligativitatea obținerii acordului părinților, printr-o modificare a Legii 272/2004, privind protecția și promovarea drepturilor copilului. Președintele Iohannis a făcut contestație, dar Curtea Constituțională a respins demersul. În prezent, legea este din nou în Parlament.


Despre autor:


Ultima actualizare: 20 Februarie 2021 - 01 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.