Secretarul de stat, Raed Arafat, a dat declarații despre cazul copilului de 3 ani din Botoșani care a murit în drum spre spital. Acesta susține că în alte țări, precum SUA sau Israel, nu au deloc medici pe ambulanță.

Polițiștii au deschis o anchetă la Serviciul de Ambulanță din Botoșani, după ce un copil de 3 ani a murit în drum spre spital, iar ambulanța cu care a fost preluat nu avea medic.

„Nici Statele Unite, nici Israel, sunt țări care nu au medici deloc pe ambulanță, noi suntem dintre țările care au păstrat tradiția de a avea medic pe ambulanță, de a avea medic la consultații, de a avea medic pe mașinile de terapie intensivă și pe elicoptere”, a declarat Arafat.

„Faptul că s-a ajuns acolo și este un caz care necesită medic, atunci ambulanța respectivă putea să cheme sprijin la întâlnire sau la fața locului”, a mai spus Raed Arafat.

Cazul copilului de 3 ani din Botoșani

În noaptea de miercuri spre joi, copilul s-a simțit rău, așa că părinții au chemat o ambulanță pentru a-l duce la spital. Un echipaj a ajuns la fața locului, fără a avea medic, și a constatat că băiatul intrase în stop cardio-respirator, așa că a solicitat o altă ambulanță cu medic.

Copilului i s-au făcut manevrele de resuscitare, însă echipajul nu l-a mai putut salva.

Tatăl copilului este hotărât să dea în judecată serviciul de ambulanță.

„Pentru treaba asta, că nu a fost medic în ambulanță, vreau să-i dau în judecată. Pentru că prin apel – și sunt sigur că apelul este înregistrat la ei, o să-l cer și pe acela, apelul la 112 este înregistrat, din ce știu eu – s-a cerut SMURD, nu ao ambulanță simplă”, a declarat tatăl copilului.


Despre autor:


Ultima actualizare: 19 Februarie 2021 - 03 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.