Premierul olandez, Mark Rutte, a anunţat marţi prelungirea majorităţii măsurilor de luptă împotriva COVID-19 în vigoare în prezent în Ţările de Jos, până la 2 martie.

Cu toate acestea, el a confirmat redeschiderea şcolilor primare şi a grădiniţelor cu începere de la 8 februarie, precum şi posibilitatea din 10 februarie de a vinde produse de luat acasă pentru aşa-numitele magazine neesenţiale, închise din decembrie.

Restricţiile, care urmau să se încheie pe 9 februarie, sunt cele mai severe pe care l-a cunoscut ţara până acum, şcolile, magazinele zise neesenţiale, cafenelele şi restaurantele fiind închise, iar particularii putând primi vizita unui singur invitat zilnic.

„Am ajuns la concluzia că este inevitabil să prelungim aproape în totalitate restricţiile actuale până la 2 martie", a declarat Mark Rutte în cursul unei conferinţe de presă dedicate gestionării crizei sanitare.

„Nu putem ignora emergenţa rapidă a tulpinei britanice. Şi ştim că, dacă ne arătăm prea optimişti acum, vom vedea în curând nota de plată", a mai spus el.

Ministrul educaţiei anunţase deja la sfârşitul săptămânii trecute deschiderea şcolilor primare. Guvernul olandez este sub presiune de când a fost instituită la 23 ianuarie interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii, între orele 21.00 şi 04.30, care a declanşat cele mai grave revolte din Olanda din ultimii 40 de ani.

Autorităţile olandeze afirmă că numărul infecţiilor este în scădere, dar că până la două treimi din noile cazuri de COVID-19 din ţară au legătura cu tulpina britanică.

Mark Rutte a mai făcut cunoscut că interdicţia de circulaţie pe timp de noapte urmează să fie ridicată la 10 februarie, dar va cere, totuşi, avizul comitetului ştiinţific responsabil de consilierea guvernului cu privire la gestionarea crizei de sănătate, menționează Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Februarie 2021 - 12 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.