O demitere şi o tăiere de salariu sunt primele măsuri aplicate în cazul a doi profesori care au refuzat să ţină cursuri online, măsurile fiind anunţate de ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

Ministrul Educaţiei Naţionale, Monica Anisie, le atrage atenţia profesorilor care refuză să susţină cursuri online asupra faptului că trebuie să îşi desfăşoare activitatea în conformitate cu prevederile legale, ea afirmând că au început să fie luate măsuri faţă de acele cadre didactice care refuză să desfăşoare astfel de cursuri.

Astfel, la Dâmboviţa unei învăţătoare i s-a desfăcut contractul de muncă, iar în Vrancea un profesor a fost sancţionat financiar şi disciplinar pentru refuzul de a intra la cursuri pe internet.

Monica Anisie a transmis un mesaj cadrelor didactice care nu vor să participe la cursuri online, ea susţinând că acestea trebuie să îşi desfăşoare activitatea „în conformitate cu prevederile legale, că, dacă nu, se pot lua şi măsuri”. Ministrul a dat exemplul unui profesor din Vrancea căruia i-au fost tăiate orele, ceea ce a echivalat cu o reducere a salariului şi a fost sancţionat şi disciplinar.

„Iar la nivelul judeţului Dâmboviţa chiar s-a ajuns la desfacerea contractului de muncă pentru o învăţătoare care nu a dorit să ţin orele online, deci avem şi astfel de exemple” a adăugat Anisie.

Citeste si:
Radu Mihaiu: Activitatea din Piaţa Obor se desfăşoară în siguranţă
Radu Mihaiu: În Piaţa Obor...

Ministrul afirmă că sunt şi profesori care s-au implicat şi continuă să se implice pentru a asigura elevilor educaţia, inclusiv în cazul celor care nu au posibilitatea de a participa la cursuri prin intermediul sistemelor electronice, informează adevarul.ro

„Am mai experimentat şi în primăvară acest moment în care nu au avut acces copiii la dispozitive electronice sau alte forme de învăţare. Unitatea de învăţământ, Inspectoratul Şcolar împreună au realizat materiale de lucru pe care le-au transmis fizic elevilor şi în felul acesta a continuat învăţarea de acasă. Sunt foarte mulţi profesori care s-au mobilizat în acea perioadă şi se mobilizează şi acum tocmai pentru că le pasă de educaţie şi de copii”, a precizat Anisie.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.