Nu este ușor să alegem un salon de înfrumusețare perfect pe gustul nostru. Măcar o dată în viața ni s-a întâmplat să mergem entuziasmați la un salon și apoi să ieșim de acolo fără să fim satisfăcuți complet de rezultate. Însă acum, când siguranța a devenit o prioritate pentru toți, din cauza pandemiei care continuă să afecteze întreaga populație a planetei, frumusețea se mută pe locul doi.

Tocmai din cauza pericolului în care ne aflăm, trebuie să fim mai selectivi atunci când vine vorba de saloanele de înfrumusețare la care mergem. Acestea, fiind frecventate de alte persoane a căror stare de sănătate nu o cunoaștem, prezintă riscul răspândirii de infecții, dacă nu practică cele mai riguroase norme de sterilizare și siguranță. Iată ce întrebări ar trebui să vă puneți înainte ca să alegeți salonul.

1. Ce măsuri de siguranță sunt luate în salon?

Proprietarii de saloane trebuie să asigure un spațiu de cel puțin 2 metri între persoanele care se află în salon. În unele saloane sunt instalate scuturi transparente între stațiile de lucru, pentru a preveni contactul direct între clienți în timpul tratamentelor. Este obligatorie purtarea măștii și asigurarea igienei adecvate a instrumentelor și suprafețelor de lucru. Unele saloane acceptă plata doar cu cardul, pentru a elimina nevoia de a atinge bancnotele. În saloane ar trebui să existe un dezinfectant ușor disponibil pentru clienți la intrarea în salon, la casele de marcat și la toaletă.

2. Pot să citesc reviste și să beau o cafea în zona de așteptare, așa cum obișnuiam să fac înainte?

Citeste si:
Un pahar de apă pe stomacul gol: 8 beneficii ale acestui obicei
Un pahar de apă pe stomacul...

Nu. În prezent, este permisă așteptarea doar în spațiile în care se poate menține distanțarea socială și în această situație, doar apa poate fi servită clienților, în recipiente de unică folosință. Este recomandat să nu vă prezentați prea devreme la salon, dacă aveți o programare, pentru a evita situațiile care pot crește riscul de infecție.

3. Trebuie să port mască și mănuși la salonul de înfrumusețare?

Da, ar trebui să purtați o mască și să mențineți o distanță de cel puțin 2 metri atunci când mergeți la un salon de înfrumusețare, cel puțin atunci când vă aflați în zona de așteptare. Nu mai este obligatoriu să purtați mănuși, dar vi se va cere să vă dezinfectați mâinile la sosire.

4. Pot merge la salonul de înfrumusețare cu o prietenă/un prieten?

Citeste si:
Primă de 1.000 de euro angajaților dintr-o firmă germană pentru că...
O companie germană oferă...

Nu este recomandat în acest moment, din motive de siguranță. Deși nu există reglementări care să vă interzică să intrați în salonul de înfrumusețare cu cineva, în interiorul salonului va fi necesară punerea în aplicare a distanțării sociale.

5. Salonul folosește cele mai bune metode de sterilizare a instrumentelor și a suprafețelor de lucru?

Orice instrument utilizat în timpul procedurilor și tratamentelor trebuie să fie de unică folosință sau sterilizat după fiecare client, folosind o autoclavă. Autoclava este un aparat care ucide bacteriile, virusurile și ciupercile de pe instrumente. Mesele, scaunele și paturile de tratament trebuie șterse cu un dezinfectant după fiecare client. Programările ar trebui să fie distanțate în mod corespunzător, astfel încât să existe timpul necesar pentru dezinfectarea corespunzătoare a fiecărui spațiu de lucru.

6. Cât de des sunt dezinfectate suprafețele și instrumentele utilizate?

Citeste si:
Șapte persoane au murit după ce au băut dezinfectant pentru mâini
Șapte persoane au murit după...

Pentru a împiedica răspândirea virusului COVID-19, suprafețele și instrumentele trebuie dezinfectate după fiecare client. Mânerele ușilor, întrerupătoarele de lumină și alte obiecte atinse de mai multe persoane în mod regulat ar trebui, de asemenea, să fie dezinfectate cel puțin de câteva ori pe zi.

7. Pot face o programare telefonic sau trebuie să merg la salon pentru programare?

Saloanele încurajează clienții să facă programări telefonice. Programarea ar trebui să includă câteva întrebări de bază, cum ar fi dacă clientul sau membrii apropiați ai familiei lui au prezentat febră, frisoane sau dificultăți de respirație sau s-au simțit rău în ultimele 24 de ore.

8. Cum pot fi sigur că nimeni cu COVID-19 nu a vizitat salonul de înfrumusețare înaintea mea?

Personalul salonului de înfrumusețare ar trebui să efectueze un scurt test la telefon cu fiecare potențial client înainte de a face o programare. Cu condiția ca acest lucru și celelalte precauții menționate mai sus să fie respectate, riscul de infectare cu virusul COVID-19 la un salon de înfrumusețare ar trebui să fie eliminat.

9. Este bine să-mi scot masca / mănușile pentru un tratament?

Este, fără îndoială, mai sigur să vă mențineți măștile și mănușile în public în zilele noastre. Cu toate acestea, există multe proceduri și tratamente cosmetice de înfrumusețare, care ar fi cu totul imposibil de efectuat în cazul în care clientul ar purta mănuși sau mască.

10. Salonul oferă posibilitatea de a testa anumite mostre de produse?

În prezent, trebuie minimizată aplicarea mostrelor de produse de către clienți în interiorul salonului. Se preferă ca mostrele să fie ambalate și oferite clienților pentru a le încerca acasă, precizează antena3.ro.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.