Purtarea măștilor de protecție în incinta aeroporturilor și în avioanele din Europa în timpul zborurilor nu mai este recomandată, a anunțat Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC). Decizia adoptată de Agenția Uniunii Europene pentru Siguranța Aviației (AESA) și ECDC și urmează să intre în vigoare începând din 16 mai.

Măștile de protecție nu mai sunt recomandate în avioanele și aeroporturile din țară

Agenția Uniunii Europene pentru Siguranța Aviației a declarat că speră ca această decizie să fie un pas pentru normalizarea transportului aerian.Chiar și în asemenea condiții, călătorilor le este amintit faptul că masca rămâne cea mai bună metodă de protecție contra virusului COVID. Rămâne la latitudinea fiecărui pasager dacă vrea sau nu să o poarte.

Totuși, în zonele interioare va fi necesară păstrarea distanței sociale, iar pasagerilor vulnerabili li s-a recomandat să poarte în continuare masca de protecție.

Directorul ECDC, Andrea Ammon, a afirmat că angajații aeroporturilor din Europa au fost îndrumați să nu impună nici o măsură de distanțare dacă aceasta ar duce la aglomerație și blocaje.

Unde este necesar ca pasagerii să mai poarte masca

Atât pasagerii, cât și angajații aeroporturilor și cei prezenți la bordul aeronavelor sunt fericiți că se renunță și la masca de protecție, în special în sezonul de vară. Companiilor aeriene însă îndeamnă pasagerii să poarte măstile de protecție pe zborurile către sau dinspre destinații în care această restricțiile încă mai este în vigoare.

„Începând de săptămâna viitoare, măștile nu vor mai fi obligatorii în toate cazurile în călătoriile cu avionul. Este o ușurare pentru noi toți faptul că am ajuns în sfârșit la o etapă a pandemiei în care putem începe să relaxăm măsurile de siguranță sanitară.", a declarat directorul executiv al EASA, Patrick Ky,

Citeste si:
România va cumpăra 32 de avioane F-35, valoarea contractului...
România va cumpăra 32 de...

Italia, Franța, Bulgaria și alte țări din Europa au renunțat la majoritatea restricțiilor COVID, iar mai multe companii aeriene din SUA au renunțat la masca de protecție.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Mai 2022 - 05 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.