Victor Ponta, liderul Pro România, a declarat, joi seară, că alegerile parlamentare din 6 decembrie reprezintă o șansă pentru români să schimbe Guvernul PNL, susținând că liberalii și președintele Klaus Iohannis nu au făcut nimic în gestionarea crizei sanitare, sociale și economice provocate de pandemie.

Ponta afirmă că tot mai puțini români respectă regulile anti-coronavirus deoarece guvernanții și-au pierdut orice credibilitate.

Mai mult, liderul Pro România a ținut să amintească faptul că el și-a dat demisia după tragedia din clubul Colectiv, pe când Ludovic Orban nu face decât să dea vina pe români pentru dramele prin care trec.

„Nu mă văd în Guvern cu PNL, dar, cum i-am spus și dlui Orban, dacă vrei să faci lucruri serioase, te sprijini cu totul. De exemplu, țin minte discuția de atunci cu Orban și nu e niciun secret. Zisese, și eu l-am crezut, probabil și dvs. I-am zis că dacă vrea alegeri în două tururi la primari votez și eu și dacă vrea și la Consilii votez și eu. El a zis că vrea. Aiurea. Ei au vrut alegeri și acum tot alegeri vor”, a declarat acesta în cadrul unei emisiuni la B1TV.

Ponta a mai spus că e periculos să fie organizate alegeri acum, dar dacă tot acest lucru se va întâmpla pentru că așa vor președintele Klaus Iohannis și PNL, atunci oamenii ar trebui să profite pentru a arăta, prin vot, dacă sunt de acord cu ce a făcut Guvernul Orban până acum sau nu.

Liderul Pro România a mai reproșat Guvernului PNL faptul că nu a luat nicio măsură în criza economică și socială.

„Pe 6 decembrie avem o șansă să schimbăm Guvernul ăsta. După mascarada cu moțiunea de cenzură a PSD pe care nu a vrut s-o voteze PSD, mi-a fost clar că nu scăpăm de acest Guvern decât prin alegeri. Și eu cred că acest Guvern a demonstrat într-un an incapacitatea de a ne scoate din criză. Problema noastră e criza, cum trecem prin ea. Eu nu vorbesc doar despre criza sanitară, că ea e doar ce se vede în față. În spate, ce nu se vede, și e de 100 de ori mai greu și mai mare, e criza economică și socială. Eu pentru criza economică și socială nu văd absolut nicio măsură”, a mai susținut Ponta.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Victor Ponta a criticat și reacția Guvernului PNL și a președintelui Klaus Iohannis la epidemia de coronavirus. El a spus că oamenii nu prea mai respectă regulile deoarece și-au pierdut încrederea în decidenți.

„Pentru cea sanitară ne mai spune Iohannis să punem masca, să ne spălăm pe mâini. A zis de 8 luni asta și de la 100 de cazuri avem 5.000. Avem 100 de morți. Eu cred că tot mai puțină lume va asculta. Nu poți să dai mereu vina pe oameni. Până la urmă, fiind foarte cinic, eu ce trebuia să fac acum 5 ani, să spun că e vina celor care s-au dus la Colectiv? A fost o tragedie, am considerat că trebuie un om politic să-și asume o tragedie națională, că se vor schimba niște lucruri. Domnul Orban dă vina pe oameni. Prin atitudinea sa, prin campania pe care o face, lumea se întreabă: ”ei nu respectă regulile și ne cer nouă să le respectăm? Ne-au blocat două luni în casă și acum ne e mai rău”. Pacientul, care e societatea, nu mai are deloc încredere în medicul, care e Guvernul. Acum, orice va spune acest medic-guvernul, pacientul nu va putea să aplice”, a mai declarat Victor Ponta, pentru B1 TV.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

Despre autor:


Ultima actualizare: 23 Octombrie 2020 - 11 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.