Ministrul Sănătății a anunțat, joi, că luna septembrie va fi destul de grea din punctul de vedere al infectărilor cu noul coronavirus, adăugând faptul că ne putem aștepta la peste 2.500 de cazuri de Covid-19 pe zi.

Tătaru a atras atenția că, odată cu reînceperea şcolii, procesul de votare la alegerile locale, redeschiderea restaurantelor, a cinematografelor şi a teatrelor, numărul de cazuri ar putea creşte într-un ritm rapid.

„Suntem în ce de-a a doua fază a primului val pandemic. Suntem pe acel platou pe care sper să îl menținem în contextul unei luni septembrie destul de aglomerată și cu o creștere pe care noi o preconizăm, să sperăm mică, a numărului de cazuri de la o zi la alta. Avem o începere a anului școlar, avem o lună de campanie, avem reîntoarcerea concetățenilor noștri din concedii, avem o aglomerare a transportului în comun, vom avea și alegeri la sfârșitul lunii, deci ne pregătim pentru o lună destul de grea, atât pentru cei care gestionăm - corpul medical, spitalele, unitățile spitalicești - cât și pentru cei care vor contribui la menținerea unei stări sau a situații pe care să o putem controla”, a declarat ministrul Nelu Tătaru, care efectuează o vizită în judeţul Prahova.


Despre autor:


Ultima actualizare: 3 Septembrie 2020 - 12 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.