Social 29 Iulie 2020 14:06

Mai mult de 200 de localnici din comuna Umbrărești, județul Galați, s-au strâns într-o curte unde au organizat o întrunire religioasă pentru eradicarea pandemiei de coronavirus. Poliția s-a sesizat după apariția imaginilor online și a dat amenzi de peste 50.000 de lei.

Oamenii s-au adunat luni în curea unui localnic, amenajată cu scaune, scenă și formație cu instrumente. Scenele în care se vede că localnicii erau înghesuiți unul în altul, cu scaunele aproape lipite, au fost filmate și publicate pe internet.

„După apariția imaginilor în spațiul public, polițiștii s-au autosesizat și au constat că, în curtea unui bărbat de 27 de ani, din comuna Umbrărești, ar fi avut loc o întrunire cu caracter religios, la care ar fi participat mai mult de 200 de persoane. Întrucât s-a constatat încălcarea legislației în vigoare cu privire la interdicțiile de a organiza activități în spații deschise, polițiștii l-au sancționat pe organizatorul întrunirii cu o amendă de 15.000 de lei. Alți 15 participanți, identificați până la acest moment, au fost sancționați cu amendă contravențională în valoare de 2.500 de lei, fiecare. În continuare, polițiștii efectuează activități pentru identificarea și sancționarea tuturor celorlalți participanți la întrunire”, a declarat cms. șef Gabriela Costin, purtător de cuvânt IPJ Galați, potrivit Viața liberă.

Mai mult, la întrunirea religioasă a participat și primarul comunei, Paraschiv Stoica, cel care ar trebui să impună respectarea măsurilor de protecție și de distanțare socială.

Ulterior, acesta a declarat că „nu a fost nimeni de la poliție să dea amenzi sau ceva de genul acesta. Ei nu stăteau apropiați, erau pe rânduri, la un metru distanță unii de alții, și erau în aer liber”.


Despre autor:


Ultima actualizare: 29 Iulie 2020 - 01 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.