Legea care înlătură nevoia de a primi acordul vecinilor pentru înființarea unei firme a fost publicată în Monitorul Oficial.

Noua lege a fost publicată în Monitorul Oficial, iar efectele sale intră în vigoare odată cu data de 5 iulie 2020. Dacă, până acum, trebuia să ceri acordul tuturor vecinilor dacă aveai de gând să îți înființezi o firmă care să aibă sediul social în apartamentul în care locuiești, scapi de această obligație.

Modificarea este mai mult decât necesară în condițiile în care din ce în ce mai mulți oameni practică telemunca și unii dintre ei au nevoie și de firme prin intermediul cărora să presteze activitățile curent. Necesitatea de a cere acordul vecinilor pentru înființarea unei firme era o piedică majoră, însă această prevedere a fost abrogată.

Legea 102/2020, care face referire la specificul înființării firmelor, nu mai aduce în discuție și acordul vecinilor.

De asemenea, mai sunt înlăturate și alte prevederi, cum ar fi cea cu privire la faptul că o persoană fizică sau juridică nu poate fi asociat unic decât într-o singură societate cu răspundere limitată.

Citeste si:
Ce vor fi obligate să aibă clădirile cu peste 10 locuri de parcare
Lege: clădirile cu peste 10...
Citeste si:
Te inteapa inima? Afla care ar putea fi cauza
Te inteapa inima? Afla care...

Mai este înlăturată și interdicția ca aceeași încăpere să reprezinte un sediu social pentru o singură societate. Astfel, în aceeași cameră vor putea fi declarate sediile sociale a mai multe societăți, iar legea nu prevede și un număr maxim.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.