Social 2 Iulie 2020 10:56

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a făcut verificări și a descoperit că 90% dintre măștile verificate prezintă abateri de la prevederile legale în vigoare.

ANPC nu a publicat, încă, date privind verificările, întrucât a extins această campanie de controale, dar profit.ro a obținut date ce prezintă o situație extrem de gravă.

ANPC a verificat în luna mai aproximativ 800 de firme producătoare de măști și mănuși de protecție, iar rezultatele au fost dezastruoase: 90% din măștile de protecție din România s-au dovedit a fi neconforme.

În urma acestor controale, ANPC a aplicat amenzi de 1,18 milioane de lei și a oprit de la comercializare măști și mănuși de 15,17 milioane lei.

Cu toate că autoritățile au pus în ultimele luni o presiune uriașă pe populație pentru respectarea unor reguli stricte în perioada stării de urgență și în perioada stării de alertă, cu efecte grave, inclusiv economice, se pare că acestea nu s-au preocupat ca măștile de protecție, care au devenit obligatorii între timp, să fie în conformitate cu prevederile legale.


Despre autor:


Ultima actualizare: 2 Iulie 2020 - 10 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.