Social 29 Iunie 2020 16:40

Femeia care s-a plâns de faptul că a fost plătită cu mai puțin de 700 de lei pentru o lună de muncă a fost dată afară de compania Tanex.

În urmă cu aproximativ o săptămână, Angelica Manole a vorbit cu jurnaliștii de la Libertatea și s-a plâns de faptul că mai multe angajate ale fabricii de confecții Tanex, din Vălenii de Munte, nu au primit salariile întregi, deși au muncit întreaga lună aprilie. Femeia a primit doar 693 de lei pentru întreaga lună.

În cursul zilei de 29 iunie, Angelica Manole a primit decizia de desfacere a contractului de muncă. Angajatorul a invocat o ”abatere disciplinară gravă”, prin faptul că muncitoarea ar fi făcut ”declarații publice în mass-media despre societate și despre salariații acesteia, prejudiciind imaginea acestora”, după cum notează libertatea.ro.

Firma care a angajat-o a susținut că angajatele respective au fost în concediu fără plată, de unde și reducerea salariilor. ITM Prahova și ITM București au constatat că se confirmă situația, cu toate că niciuna dintre femei nu a depus o cerere de concediu fără plată.

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a reacționat ulterior și a trimis un supra-control, care nu a identificat solicitarea semnată de concediu fără plată din partea Angelicăi Manole.

Alexandru a afirmat că se confirmă informațiile apărute recent în public cu privire la o angajată care nu și-a primit drepturile salariale.

Ministrul Muncii spune că ”supra-controlul nu a identificat solicitarea doamnei de concediu fără plată și, totuși, societatea a înregistrat-o în contabilitate ca fiind în concediu. Inițial, la controlul ITM Prahova, nu s-a văzut acest aspect.”

Violeta Alexandru spune că primește săptămnal statistici cu privire la îndeplinirea normei, iar totodată primește semnale că în unele ITM-uri, ”înfrățirea cu cei care comit ilegalități ar fi cam la nivelul dintre interlopi și poliția locală sector 4, așa cum a descris presa.”

Citeste si:
Marius Budăi demisionează în urma scandalului azilelor groazei....
Marius Budăi demisionează în...

În încheiere, Violeta Alexandru afirmă că vrea să îi ceară scuze în mod personal femeii care a fost nedreptățită și care a primit un salariu de doar 693 de lei, fiind și supusă la presiuni cu privire la dezvăluirea situației: ”Sărut mâna! Vă cer scuze, doamnă, în numele ITM și în numele Ministerului Muncii.”


Despre autor:


Ultima actualizare: 29 Iunie 2020 - 04 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.