Ministrul Muncii, Marius Budăi, demisionează din funcție. Demisia este așteptată în cursul zilei de azi și este consecință a scandalului azilelor groazei.

Marius Budăi, ministrul Muncii, demisionează în urma scandalului azilelor groazei

UPDATE: Premierul Marcel Ciolacu a declarat că decizia lui Marius Budăi de a demisiona din funcția de ministru al Muncii este un gest de onoare. „Am văzut dezvăluiri ale presei care denotă că nu mai există niciun gram de empatie, de compasiune. Așa ceva se va sfârși, oricât de multe și de dure schimbări va trebui să facem.

Am avut azi dimineață o discuție cu domnul Ministru al Muncii, Marius Budăi, care m-a anunțat despre decizia de a-și da demisia la finalul acestei ședințe. Este un gest de onoare pentru care îi mulțumesc și sunt convins că aceasta este reacția firească a unui decident politic", a afirmat prim-ministrul României.

Ministrul Muncii a susținut, marți, că demisia sa în urma scandalului legat de neregulile găsite în azilele din județul Ilfov „nu contează”. După ce un jurnalist a revenit și l-a întrebat dacă s-a gândit, totuși, să demisioneze, Marius Budăi a spus scurt: „Mulțumesc frumos de întrebare”.

În prima ieșire publică după declanșarea scandalului azilelor groazei, Marius Budăi s-a declarat „șocat” de situația din cele trei cămine ale groazei din Voluntari și Afumați. El a pasat responsabilitatea principală către Consiliul Județean Ilfov, care are în subordine DGASPC, instituție care deconta lunar la plata serviciile prestate de aceste centre.

Oficialul le-a prezentat ziariștilor fotografiile depuse de cele trei azile atunci când au cerut licența de funcționare, fotografii care arată condițiile de hotel de lux, și s-a declarat contrariat.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Iulie 2023 - 11 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.