Social 29 Iunie 2020 10:36

Salvamontiștii din Argeș au publicat pe Facebook o imagine cu o femeie care și-a însușit o tufă întreagă de bujor de munte, fără să îi pese că distruge o specie protejată.

Bujorul de munte este o specie protejată de lege, iar amenzile date pentru distrugerea sa sunt destul de mari. Totuși, la fel ca în cazul altor specii similare, pe unii nu prea îi interesează aspectul legal al ruperii unor flori protejate; nici nu se mai pune problema de aspectul moral sau intelectual.

Sorin Lazăr, fotograf, a publicat pe Facebook o imagine cu o femeie care nu s-a mulțumit să rupă o floare, ci o tufă întreagă de bujor de munte, probabil cu gândul că o va replanta acasă. Cei de la Salvamont Argeș au preluat imaginea și au făcut o serie de comentarii acide la adresa femeii care a plecat cu tufa la subraț.

Cei de la Salvamont Argeș reamintesc ”troglodiților că bujorul de munte e specie protejată și se iau amenzi grase la buget.” Mai important este că acesta nu poate fi resădit, astfel că tufa pe care femeia a luat-o pentru acasă se va usca în cel mult o săptămână.

Salvamontiștii spun că ”tufele distruse de bipedul din imagine au cel puțin 30 de ani și se vor usca imediat.”

Aceștia mai fac un comentariu cu privire la decizia femeii și adaugă că ”în ciuda legendelor, ceaiul de bujor nu mai scoală nimic.” În plus, conform salvamontiștilor, planta este hepato-toxică, astfel că femeia nu va avea niciun beneficiu de pe urma acestui gest nechibzuit.


Despre autor:


Ultima actualizare: 29 Iunie 2020 - 10 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.