Social 18 Iunie 2020 12:50

Un bărbat din București, în vârstă de 80 de ani, s-a rătăcit de soția sa în timpul unei drumeții montane, însă a fost găsit de jandarmi și de salvamontiști.

Bărbatul a fost găsit în cursul zilei de miercuri pe muntele Muntinu Mic din Munții Cozia, după ce a petrecut aproximativ 5 ore în ploaie și vânt puternic.

”Un autoturism aflat pe marginea drumului , ploaia torențială , o doamnă singură și în vârstă care plângea în hohote, a determinat un grup de turişti aflat în trecere pe traseul turistic Transalpina – zona Izvorul Tămăduirii , să oprească și să afle ce s-a întâmplat”, scrie Inspectoratul de Jandarmi Județean Vâlcea pe Facebook.

Aceștia mai arată că doamna le-a povestit turiștilor că soțul era dispărut deja de două ore după ce a vrut să se îndepărteze de autoturism și să se bucure de peisaj. Alertați de cele auzite, turiștii au apelat numărul de urgență 112.

”Apelul care a alertat salvatorii a sosit în jurul orelor 13.00, iar după 3 ore de căutări amănunțite în zonele cu vizibilitate foarte redusă și prăpăstioase din împrejurimi, bătrânul rătăcit a fost găsit întins pe jos, epuizat și dezorientat, pe muntele Muntinu Mic, la 4 km de autoturism”, transmit jandarmii vâlceni.

”Personalul salvamont i-a acordat primul ajutor şi pentru a-l proteja termic, jandarmii i-au oferit haina de serviciu. Momentul revederii cu soţia a fost unul emoţionant, atât pentru protagonişti, cât şi pentru salvatori. După ce le-au mulţumit pentru sprijinul acordat, cei doi soţi şi-au continuat traseul spre casă”, au mai scris jandarmii pe Facebook.


Despre autor:


Ultima actualizare: 18 Iunie 2020 - 12 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.