Social 28 Iunie 2020 12:40

Primăria Capitalei anunță că 600 de autobuze vechi din parcul STB vor fi modernizate, pentru a se conforma cu noi standarde de poluare.

Cele 600 de autobuze vechi ale Societății de Transport București vor fi modernizate asfel. Cea mai mare parte dintre acestea vor fi transformate pentru a funcționa pe bază de GNC (gaz natural comprimat). Această soluție de propulsie este mult mai ecologică, fiind cotată la norma de poluare Euro 6.

500 dintre autobuzele vechi ale STB, actualmente încadrate în normele de poluare Euro 3 și Euro 4, vor primi sisteme GNC. Restul de 100 de autobuze vor fi transformate în troleibuze.

Va exista un plan de modernizare și pentru restul de 400 de Mercedes Citaro dintre cele 1000 de autobuze de acest fel ale primăriei. Acestea, însă, vor fi modificate într-o etapă ulterioară a proiectului.

Modernizarea autobuzelor nu se referă doar la schimbarea sistemului de propulsie, însă. Interioarele acestor Mercedes Citaro vor fi reamenajate, dar vor fi adăugate și instalații de aer condiționat, acolo unde este cazul.

În cadrul proiectului vor fi construite și trei stații de alimentare în cadrul a trei autobaze STB. Astfel, autobuzele vor putea fi încărcate rapid cu combustibil.

Proiectul are o valoare esimată de 150 de milioane de euro și este coordonat de Primăria Capitalei, fiind sprijinit și de Ministerul Mediului. Prin această inițiativă, flota STB va atinge standardele europene și se va alinia Directivei Parlamentului European cu privire la promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente energetic.

Mai mult, scad și costurile de întreținere pentru vehicule, datorită reconstrucției totale a motoarelor. Va scădea și poluarea fonică produsă de motor.


Despre autor:


Ultima actualizare: 28 Iunie 2020 - 12 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.