Social 17 Iunie 2020 13:23

Procurorii DIICOT au destructurat o rețea de persoane care înșelau cetățeni de bună credință cu promisiuni de locuri de muncă în străinătate.

Procurorii DIICOT din Sibiu, sprijiniți de ofițeri din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sibiu, au descins la nu mai puțin de 39 de adrese, vizând atât domiciliile unor persoane fizice, cât și 13 societăți comerciale din județele Sibiu, Teleorman și Hunedoara.

Descinderile au vizat destructurarea unui grup infracțional organizat, acuzat de înșelăciune în formă continuată, cu consecințe deosebit de grave.

Oamenii legii au ridicat nu mai puțin de 90 de persoane, care au ajuns pentru audieri la sediile DIICOT Sibiu și IPJ Sibiu.

Conform ofițerilor, ”în perioada februarie 2014 – prezent, în municipiul Sibiu au fost înființate mai multe societăți comerciale, administrate de aceleași persoane, având ca obiect principal de activitate plasarea forței de muncă în străinătate și care în fapt nu au avut niciun moment intenția desfășurării efective a acesteia, ci doar inducerea în eroare a persoanelor de bună-credință, în vederea obținerii de foloase necuvenite.”

Modul de operare era destul de simplu, conform procurorilor. Suspecții postau anunțuri de angajare în străinătate pe diverse site-uri, iar ulterior îi convingeau telefonic pe cei interesați să vină la sediile din Sibiu. Aici, aceștia pretindeau sume de 400 - 700 de lei, garantând găsirea unui loc de muncă peste hotare.

Conform autorităților, aproximativ 4.000 de persoane ar fi fost înșelate, prejudiciul total fiind de peste 2 milioane de lei. Cu toate acestea, indiciile sugerează că ar fi vorba de peste 10.000 de păgubiți.

”În urma acțiunilor desfășurate, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor și administrării probatoriului în cauză suma de peste 200.000 de lei, documente, zeci de telefoane mobile și suporturi de stocare”, mai arată DIICOT în comunicatul de presă.

Citeste si:
Frații Tate, trimiși în judecată de DIICOT. Sunt acuzați de viol,...
Frații Tate, trimiși în...

Despre autor:


Ultima actualizare: 17 Iunie 2020 - 01 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.