Social 11 Iunie 2020 17:45

Ofițerii DIICOT au acționat în Timișoara pentru a destructura o grupare ce a plasat zeci de mii de euro falși pe piață.

Ofițerii DIICOT au descins la 12 adrese pentru a destructura rețeaua. Conform anchetatorilor, liderul rețelei era un bărbat de 48 de ani, iar modul de operare era destul de simplu.

Membrii grupării foloseau bancnote false de 50 de euro pentru a cumpăra diverse produse pe care le găseau pe site-urile cu anunțuri de mica publicitate.

Trei tineri cu vârste cuprinse între 20 și 21 de ani erau responsabili pentru a intra în legătură cu vânzătorii de obiecte, îndeosebi telefoane mobile. Aceștia cumpărau electronicele cu bani falși.

Banii erau falsificați în Italia și aduși apoi în România. Pentru a obține profit, suspecții revindeau bunurile pe care le cumpărau cu valută falsă. Conform procurorilor DIICOT, zeci de mii de euro falși ar fi ajuns pe piața din vestul României.

10 persoane au fost aduse la sediul DIICOT Timișoara pentru audieri. Un membru al rețelei a fost deja arestat. Toți vor fi cercetați pentru constituire de grup infracțional organziat, înșelăciune și punere în circulație de monedă falsă, arată opiniatimisoarei.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 11 Iunie 2020 - 05 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.