Social 9 Iunie 2020 14:00

Proxenetul din Galați, care a câștigat sute de mii de euro după ce a racolat fete minore și majore și le-a constrâns să se prostitueze, a fost reținut de procurorii DIICOT. El ducea fetele în Irlanda și le exploata sexual între două luni și doi ani.

Surse din rândul autorităților arată că bărbatul de 35 de ani își șantaja victimele împreună cu o altă persoană. Cei doi le mințeau pe fete în legătură cu natura activităților ce urmau a fi desfășurate.

„În cauză s-a stabilit că, în perioada 2011 – 2017, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, la diferite intervale de timp, acţionând împreună cu o altă persoană, inculpatul I.A.G., în vârstă de 35 de ani, a recrutat direct şi nemijlocit prin inducere în eroare cu privire la natura activităţii ce urma a fi prestată şi cu privire la condiţiile de lucru, mai multe persoane vătămate minore și majore”, spun anchetatorii.

De asemenea, proxenetul le-a asigurat transportul, adăpostirea şi primirea în locaţii închiriate pe teritoriul Irlandei, le-a transferat în alte locaţii de pe teritoriul Irlandei sau din Irlanda în Italia şi invers, le-a supravegheat şi controlat în scopul exploatării sexuale pe perioade cuprinse între două luni şi doi ani.

„În acest scop, inculpatul a folosit constrângerea psihică, menţinerea în eroare şi şantajul emoţional, împovărându-le cu datorii fictive, beneficiind în această modalitate de cea mai mare parte a sumelor de bani obținute de victime(aproximativ 475.000 de euro)”, precizează procurorii.

În urma perchezițiilor la domiciliu, efectuate de către procurorii DIICOT și ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Galați, au fost ridicate documente, medii de stocare și corespondență.

Bărbatul de 35 de ani urmează să fie prezentat Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.


Despre autor:


Ultima actualizare: 9 Iunie 2020 - 02 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.