Social 17 Iunie 2020 10:10

Institutul Național de Sănătate Publică a făcut câteva propuneri cu privire la începerea noului an școlar din toamnă, pentru a se evita transformarea școlilor în focare de coronavirus.

Pentru a se evita aglomerația în școli, INSP propune ca în calse să fie cel mult 15 elevi, iar fiecare să aibă un spațiu de siguranță de 4 metri pătrați.

Orele vor dura cel mult 30 de minute, iar pauzele câte 20 de minute, pentru ca cei mici să aibă timp să meargă la toaletă, fără să stea prea aproape unul de celălalt.

Fiecare școală va avea o persoană care va coordona activitățile pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, iar elevii din ciclul primar vor fi supravegheați în pauze pentru a nu se apropia, îmbrățișa sau atinge.

De asemenea, toate școlile vor avea stabilite traseele de deplasare, atât în interior, cât și în curtea școlii.

La orele de educație fizică elevii se vor putea juca doar fotbal și baschet în aer liber. Orele de sport vor fi puse la ultima oră din program, pentru ca apoi copiii să poată pleca direct acasă, informează digi24.ro.

Fotbalul se va juca în echipe de maxim 5 jucători, la o singură poartă. Sincurul care are voie să atingă mingea va fi portarul.

La baschet, fiecare copil va avea propria minge și vor arunca la coș pe rând.


Despre autor:


Ultima actualizare: 17 Iunie 2020 - 09 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.