Social 10 Iunie 2020 15:00

Ministrul TIneretului și Sportului, Ionuț Stroe, a discutat despre măsurile de distanțare socială care se impun odată cu redeschiderea sălilor de fitness.

Stroe spune că oamenii sunt deja familiarizați cu regulile de mers la sală, astfel că acum e vorba doar de ceva mai multă strictețe.

Conform ministrului, accesul la sală se va putea face doar cu programare telefonică sau online. De asemenea, fiecare persoană va avea alocată o suprafață de 7 metri pătrați, astfel că poate fi calculat numărul maxim de participanți în același timp de către fiecare sală în parte.

Ionuț Stroe a vorbit despre fiecare dintre tipurile de sport care pot fi făcute la o sală de fitness, adăugând detalii și despre distanțarea socială impusă pentru acestea: ”Spaţiile destinate activităţii colective în grup, de antrenament, gen zumba, gen kangoo jump, aerobic, vor funcţiona după regula alocării unei suprafeţe de zece metri pătraţi fiecărui participant, deoarece evident activitatea fizică în aceste săli de aerobic este mult mai intensă, respiraţia este altfel, mişcarea fiecărui participant este mult mai amplă şi riscul epidemiologic creşte. Avem zece metri pentru aerobic, şapte metri pentru lucrul la aparate şi patru metri în zona vestiarelor, unde ne schimbăm”, a declarat ministrul Sportului.

Acesta spune că nu e indicată folosirea dușurilor, mai ales în primele două, trei săptămâni, pentru a putea fi evaluate mai bine măsurile de relaxare propuse acum.

Sălile care au unități de aparat de aer condiționat cu recirculare vor trebui nebulizate, iar cel puțin o zi va trebui alocată acestui procedeu de dezinfectare.

Vei putea merge la sală începând cu 15 iunie, când începe o nouă etapă a relaxărilor.


Despre autor:


Ultima actualizare: 10 Iunie 2020 - 03 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.