Social 9 Iunie 2020 15:03

Președintele Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă în care a discutat despre noile măsuri de relaxare ce se impun odată cu data de 15 iunie.

Președintele a avut o ședință de lucru cu membri ai cabinetului Orban, iar la finalul acesteia, a susținut o declarație de presă în care a discutat despre măsurile de relaxare care vor fi introduse odată cu data de 15 iunie.

Acesta notează că autoritățile au ajuns la următoarele decizii observând parcursul epidemiei, în cazul căreia momentan cazurile nici nu scad, dar nici nu cresc semnificativ.

Președintele Iohannis punctează, însă, că starea de alertă trebuie menținută în continuare.

Ce măsuri de relaxare vor fi introduse odată cu 15 iunie

În primul rând, mallurile se vor putea redeschide odată cu ziua de 15 iunie, conform președintelui. Vor rămâne închise restaurantele și spațiile de joacă din interiorul centrelor comerciale.

Va fi ridicată limita numărului maxim de persoane care pot participa la evenimente private. Astfel, dacă evenimentul este unul ce se desfășoară în interior, vor putea participa 20 de invitați, în timp ce pentru un eveniment exterior, sunt permise până la 50 de persoane.

Va exista posibilitatea, nu și obligativitatea, de redeschidere a grădinițelor, a creșelor private și a afterschool-urilor.

De asemenea, vor fi redeschise sălile de fitness, însă normele de distanțare impuse vor fi stricte.

Nu în ultimul rând, piscinele exterioare vor putea fi redeschise.


Despre autor:


Ultima actualizare: 9 Iunie 2020 - 03 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.