Social 5 Iunie 2020 17:28

Biserica Ortodoxă Română a trimis un comunicat de presă în care explică faptul că Yoga şi spiritualitatea creştină nu au absolut nimic în comun fiindcă aparțin unor spaţii şi paradigme religioase şi culturale profund diferite.

„Yoga nu are absolut nici legătură cu spaţiul şi spiritualitatea Revelaţiei iudeo-creştine. Yoga apare într-un sistem religios totalmente diferit, care nu îl include pe Dumnezeu că Persoană, deci care structural e opus creştinismului. Yoga, care etimologic înseamnă ”a înhăma”, propune un sistem de tehnici corporale şi spirituale care au că scop final „înhămarea” activităţii mentale, acţiune care nu este posibilă fără ruperea legăturilor spiritului omenesc cu lumea. Exact opusul mesajului creştin care valorizează lumea, creaţie a lui Dumnezeu şi loc al mântuirii omului prin relaţia de iubire jertfelnică cu lumea în totalitatea ei şi cu ceilalţi oameni în particular”, se arată în prima parte a comunicatului.

De asemenea, BOR consideră că prin exercițiile de yoga oamenii îl exclud pe Dumnezeu ca persoană deoarece pun în aplicare diferite tehnici care ar avea ca scop eliberarea din lume și ruperea de sine.

„Yoga îl exclude pe Dumnezeu ca Persoană în relaţie cu care ne mântuim, propunând tehnici de eliberare din lume şi având că finalitate ruperea sinelui de lume şi dizolvarea lui. Creştinismul, dimpotrivă, este personalist atât în plan transcendent, cât şi iminent, fiind rodul Revelaţiei înseşi care s-a împlinit prin întruparea personală a lui Dumnezeu. De aceea, yoga şi spiritualitatea creştină sunt perfect incompatibile, aparţinând fiecare unor spaţii şi paradigme religioase şi culturale profund diferite”, mai specifică sursa citată.

Reacția Bisericii Ortodoxa Române a venit după ce, în Grecia, oamenii au cerut ca yoga să fie acceptată după perioada de izolare.

Ulterior publicării comunicatului de presă, comentariile au început să apară și în mediul online. Judecătorul Cristi Danileţ a reacționat dur la explicațiile Patriarhiei susținând că reprezentanții insituției „nu au ce face” și încep să elaboreze teorii care să vină împotriva tehnicilor yoga și a educației sexuale în școli.

Citeste si:
Ce venituri au slujitorii Domnului. Salariul pe încasat de...
Ce venituri au slujitorii...

„Cică "yoga este incompatibilă cu viaţa unui creştin" . Întâi au fost gay-ii, apoi educaţia sexuala, acum e yoga. Serios, cred că unii nu au ce face. Eu am prieteni şi colegi care practică yoga de ani de zile. Şi, minune, sunt extrem de credincioşi. Iar exerciţii yoga face cam toată lumea, unii chiar fără să ştie: în hotel, în avion, acasă, la sală, pe plajă, la munte. Aşadar, viaţa bate filmul.

PS. Mă aştept să vină comentarii de la habotnici atotştiutori întru parerologie care să ne spună de sex în grup (asta se face şi de cei care nu practica yoga, deci nu are legătură), băutul urinii (gargara cu urină era recomandată de bunici pentru răceală şi eu nu ştiam ca ei fac yoga după ce veneau de la biserică) şi golul minţii umplut de Satana (asta cu golul e de la Zen, dar ce contează dacă le amestecam puţin?!, iar Satana se duce dacă spui 'Ptiu, drace!' şi faci cruce fie si cu vârful limbi”, ascris acesta pe pagina lui de Facebook.

Citeste si:
Rămâi activ și pe timpul iernii: 5 sporturi pe care le poți...
Rămâi activ și pe timpul...


Despre autor:


Ultima actualizare: 5 Iunie 2020 - 05 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.