Social 3 Iunie 2020 15:08

Liderul USR, Dan Barna, face apel la PSD şi PNL să nu blocheze predarea educaţiei sexuale în şcoli, susținând că România este „ţara cu cele mai multe avorturi din Europa”. Parlamentarii au modificat legea, astfel încât să fie nevoie de aprobarea părinţilor pentru orele de educaţie sexuală.

Dan Barna face apel la deputaţii PSD şi PNL să nu blocheze predarea educaţiei sexuale în şcoli, prin vot pentru modificarea Legii, astăzi, în Parlament.

De asemenea, liderul USR a spus că parlamentarii români cred că dacă nu vorbeşti despre un subiect, el nu există, dar „în ţara cu cel mai mare număr de avorturi din Europa”, e nevoie de educaţie sexuală pentru copilul tău.

În mesajul publicat pe contul său de Facebook îi critică pe social-democraţi spunând că „în ţara cu cel mai mare număr de mame minore din Europa”, interzic copiilor accesul la educaţie sexuală, crezând că aşa îi protejează.

„Fac apel la deputații PSD și PNL să țină seama, în ședința de astăzi, de aceste tragedii și să nu blocheze predarea educației sexuale în școli.

Educația sexuală este despre igienă, sănătate și recunoașterea pericolelor. Despre respectul față de sexul opus. Despre bolile cu transmitere sexuală. Despre consimțământ. Despre mame minore.

Nu este niciun pericol în a învăța. Câtă vreme programa școlară este alcătuită de oameni responsabili și calificați se poate găsi un echilibru care să țină seama de sensibilitățile părinților și de binele societății”, notează Barna.

Deputaţii PSD şi PNL au modificat Legea promulgată de preşedintele Klaus Iohannis, în aprilie, prin care e introdusă educaţia sexuală în şcoli, astfel încât să fie nevoie de acrodul părinţilor. Proiectul intră, astăzi, în Camera Deputaţilor, la vot final.

De asemenea, și Biserica Ortodoxă Română s-a arătat nemulţumită privind predarea educaţiei sexuale în şcoli.


Despre autor:


Ultima actualizare: 3 Iunie 2020 - 03 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.