Social 1 Iunie 2020 12:40

Un caz revoltător apare la Suceava, unde doi morți au fost încurcați de către cei veniți să îi ridice, astfel că o familie a îngropat un necunoscut.

Cazul șocant a avut loc la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc și a fost descoperit abia când un tânăr a venit să ridice trupul tatălui său.

Bărbatul decedat, un bărbat de 49 de ani, din Vatra Moldoviței, a ajuns la morga spitalului după ce a decedat în pădure, pe 28 mai. Tot acolo a ajuns și trupul unui bărbat de 81 de ani, din Câmpulung Moldovenesc.

O rudă a bătrânului a ridicat cadavrul de la morgă, dar nu și-a dat seama că a preluat altă persoană, astfel că l-a înmormântat de fapt pe bărbatul de 49 de ani.

”Joi, după ce au venit cei de la Criminalistică în pădurea unde a murit tata au ajuns și cei de la pompe funebre, care l-au dus la morga din Câmpulung Moldovenesc. De acolo mi s-a spus că este de serviciu doar un singur medic legist pe toată zona și voi fi sunat când să vin după tata. Am primit un telefon sâmbătă, iar când am ajuns acolo un medic și o asistentă mi-au spus că trebuie să mai aștept. Cum stăteam la poartă a venit cineva de la pompe funebre, care mi-a transmis că a apărut o încurcătură, dar că se rezolvă rapid. Apoi a venit și portarul care mi-a spus că tatăl meu este deja îngropat în cimitirul din Câmpulung Moldovenesc,” a declarat Cosmin Cramer, fiul decedatului în vârstă de 49 de ani, arată realitateadesuceava.net.

Acesta a mers la poliție și a depus plângere, iar procurorii au decis ca bărbatul înmormântat greșit să fie exhumat. După ce decedatului îi va fi efectuată autopsia, acesta va putea fi înmormântat din nou.

Adrian Cosinschi, managerul spitalului din Câmpulung Moldovenesc, spune că spitalul nu are nicio vină în situația de față, culpa aparținând familiei care a ridicat primul decedat.

”Portarul are registrul și nimeni nu intră fără să fie înregistrat. Familia care a luat primul decedat a greșit, dar trebuiau să aibă un certificat de deces. Probabil că aveau așa ceva și au putut intra în morgă. Acces acolo are doar, poliția, medicina legală, pompele funebre și aparținătorii. Familia își ia propriul mort, iar acum nu și-a recunoscut decedatul. Este o situația ciudată, dar portarul de unde să știe care mort trebuia luat?”, afirmă managerul.

Citeste si:
Bilanț negru după cutremurul din Japonia. Numărul morților a ajuns...
Bilanț negru după cutremurul...

Despre autor:


Ultima actualizare: 1 Iunie 2020 - 12 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.