Social 29 Mai 2020 10:20

Sălile de fitness ar putea fi redeschise odată cu data de 15 iunie, însă condițiile de acces sunt destul de stricte, iar dușul de după antrenament îl vei face acasă.

Gabriel Toncean, președinte al Federației Balcanice și președinte al Federației Române de Culturism și Fitness, afirmă că este luată în calcul data de 15 iunie pentru redeschiderea sălilor de fitness.

Cu toate acestea, vor fi restricții impuse pentru accesul în sălile de fitness. ”Este important de precizat că, în prima etapă, vor fi redeschise doar sălile cu aparate de forță, nu și cele care oferă exclusiv spațiu pentru aerobic”, afirmă Toncean.

Sunt mai multe măsuri de siguranță dezbătute, iar prima dintre ele se referă la faptul că accesul în sală se va putea face doar cu programare în prealabil.

De asemenea, se va impune o suprafață de 4 metri pătrați pentru fiecare sportiv, astfel încât să poată fi păstrată distanța socială minimă între persoane.

Vor putea fi folosite aparatele de aer condiționat în sălile de fitness, dar filtrele vor fi curățate obligatoriu. Gabriel Toncean mai arată că este recomandată și aerisirea naturală.

La vestiare vei putea merge, desigur, însă folosirea acestui spațiu va fi supravegheată. În schimb, nu vei aveea acces la dușuri, așa că după antrenament, va trebui să mergi acasă pentru asta.

De asemenea, ”în timpul antrenamentului se va lăsa un aparat liber, între două aparate folosite”, mai arată Toncean.

Președitnele Federației Române de Culturism și Fitness mai afirmă că ”până la data de 10 Iunie se va face publică lista finală a măsurilor de siguranță, care vor trebui respectate în interiorul sălilor de fitness. Tot atunci va avea loc evaluarea situației epidemiologice, în funcție de care se va lua decizia finală.”


Despre autor:


Ultima actualizare: 29 Mai 2020 - 10 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.