Social 25 Mai 2020 10:35

Doi bărbați au fost agresați de enoriași, după ce au încercat să filmeze pe ascuns o slujbă de la o mănăstire din Hunedoara.

În cursul zilei de duminică, doi bărbați au fost agresați de enoriașii adunați la slujba de la Mănăstirea Jieț din Hunedoara. Aceștia ar fi venit să filmeze slujba pentru a vedea dacă aceasta se ține cu respectarea restricțiilor, dar au ajuns să se certe cu călugărilețe, iar apoi cu alte persoane venite la mănăstire.

Patriarhia spune că în înregistrarea difuzată sunt ”două persoane care descind la mănăstire cu telefoanele ”armate” pentru a vâna posibile ilegalități ecleziastice pe vremea stării de alertă.” Patriarhia afirmă că respectivele persoane erau ”aprioric agresive” și ”își înregistrau cu voluptate preludiul invadării unei biserici de mănăstire în care se rugau niște oameni.”

Biserica Ortodoxă Română subliniază că se păstrează regulile cu privire la distanțarea socială, iar că oficierea slujbei în biserică, pe fondul stării de alertă, va fi verificată de către autorități.

BOR mai subliniază că există ceremonii religioase ce pot să se desfășoare în biserici în prezent, cu un număr restrâns de persoane. Iar Biserica subliniază că acești participanți nu trebuie agresați ”de indivizi cu accese patologice de ură și furie.”


Despre autor:


Ultima actualizare: 25 Mai 2020 - 10 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.