Social 17 Mai 2020 16:00

La nici o zi de la anunțul Bisericii că nu va acorda împărtășanie în grup până la 1 iunie, Arhiepiscopul Tomisului a fost surprins împărtășind mai mulți copiii cu aceeași linguriță. Mai mult, acesta nu purta mască și nici nu respecta regulile distanțării sociale.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a anunțat recent că odată cu ridicare stării de urgență, slujbele se vor ține în curte, iar împărtășania se va oferi doar individual, acasă sau la spital. Aceasta a refuzat vehement paharul și linguriță de unică folosință pentru săvârșirea acestui ritual.

În ciuda recomandărilor și deciziei Bisericii, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost surprins împărtășind mai mulți copiii cu aceeași linguriță.

Reacția Patriarhiei: Actul nu este ilegal

Inițial, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului a spus că nu dorește să comenteze subiectul. A revenit câteva ore mai târziu cu o declarație în care susține ca ÎPS Teodosie nu a încălcat nicio lege sau canon bisericesc.

„Actul de împărtășire a pruncilor nu este ilegal pentru că ÎPS Teodosie nu a încălcat nici o lege sau canon bisericesc, care ar interzice actualmente împărtășania. ÎPS Teodosie, ca ierarh, a ținut o legătură intensă cu clerul și credincioșii în toată perioada de restricție și a făgăduit expres păstoriților săi că-i va aștepta la comuniunea cu Biserica, care se concretizează mai ales în sfânta împărtășanie, când se va relua accesul credincioșilor”, se arată într-un comunicat remis, sâmbătă, Mediafax, semnat de reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului


Despre autor:


Ultima actualizare: 17 Mai 2020 - 04 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.