Social 22 Mai 2020 10:21

Ministrul de Interne a postat, joi seară, pe pagina sa de Facebook, urări de bine tuturor românilor care poartă numele Sfinților Împărați Constantin și Elena. Mai mult, Marcel Vela a sunat una dintre persoanele care au postat întrebări pe pagina sa de Facebook, pentru a-i oferi live răspunsul.

Macel Vela a ținut să precizeze că nu poartă mască, în ciuda faptului că se află într-un spațiu închis, deoarece este singur în birou, iar filmarea este efectuată cu telefonul personal.

„Dragi prieteni,

Sper ca răspunsurile mele de astăzi să vă fie de folos!

Avem nevoie de energie pentru a merge mai departe, sănătate, iubire, armonie în suflete și în case, dar nu în ultimul rând, avem nevoie să ne regăsim cu toții, sănătoși!

Vă mulțumesc pentru mesajele de încurajare, pentru feedback-ul sincer, dar mai ales pentru că vă doriți într-un număr atât de mare să intrați în contact cu mine.

Dragi sărbătoriți ai acestei zile și nu numai, vă doresc mult bine!

Mulțumesc, încă o dată, Părintele Constantin Necula pentru vorbele pline de har pe care le-am auzit astăzi.

Împreună vom reuși!

Pe curând!, a fost mesajul care a însoțit filmulețul ministrului pe rețeaua socială”, este mesajul publicat de către Marcel Vela.

Iată câteva întrebări la care a răspuns ministrul:

”Din ce dată se reiau zborurile din Spania către România, și dacă vine băiatul la aeroport cu mașina, trebuie să stea și el în izolare?”

M.V.: Zborurile regulate sunt oprite în această perioadă de alertă. Dar sunt permise zborurile umanitare și zborurile neregulate tip charter. Am aprobat o solicitare de la Ministerul Afacerilor Externe, prin care să realizăm aceste zboruri charter către Austria, Belgia, Confederația Elvețiană, Franța, Germania, Italia, Marea Britanie, Regatul Țărilor de Jos, Spania, Statele Unite și Turcia, precum și dintre aceste țări spre România.

”Întrebarea are legătură cu deplasarea în afara orașului, dacă nu am nicio proprietate pe numele meu, acestea fiind trecute pe numele părinților, mă pot deplasa cu ajutorului unei copii al actului casei? Țin să precizez că am în acte același nume de familie.”

Citeste si:
Orban, despre menținerea lui Bode la Interne: „Principala...
Orban, despre menținerea lui...

M.V.: Răspunsul meu este da, evident este o nevoie de a vă lucra terenul părinților, nu trebuie să fie proprietatea pe numele dumneavoastră, dacă aveți actele de proprietate, chiar dacă nu aveați același nume ca și părinții dumneavoastră, orice copie după un act de naștere dovedește că faceți parte din familie.

”Puteți preciza dacă toate reședințele de județ au o zonă metropolitană sau doar cele care au făcut acest lucru oficial?”

M.V.: Noi am hotărât să considerăm zonă metropolitană suprafața de 30 de km în jurul municipiilor. A permite deplasarea în interior, evident dacă suprafața nu depășește granița județului.

”Cât timp se va menține Ordinul privind autoizolarea cetățenilor români veniți din străinătate?”

M.V.: Măsura autoizolării reprezintă una dintre cele mai simple și eficiente metode de prevenire a răspândirii infecției COVID-19. Precizez că există o probabilitate destul de ridicată ca foarte multe persoane asimtomatice să nu știe și să îi infecteze pe cei dragi. Și să meargă în spații libere, la magazin, la bisercă, neștiind că sunt purtători și în urma renunțării la această izolare există riscul ca pericolul să fie foarte mare în răspândirea virusului.

Citeste si:
Test de cultură generală: Câţi kilometri lungime măsoară Râul Prut?
Test de cultură generală:...


Despre autor:


Ultima actualizare: 22 Mai 2020 - 09 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.