Social 19 Mai 2020 13:25

Prețurile biletelor de avion ar putea exploda în următoarea perioadă, pe măsură ce operatorii reîncep cursele obișnuite.

Costurile pentru zborurile transatlantice ar putea exploda în viitorul apropiat, dar și alte zboruri ar putea avea, de asemenea, costuri ridicate în următoarele luni.

Un zbor la clasa economică, între Europa și SUA, costă 2.126 de dolari cu Delta Airlines. Vrei, totuși, să mergi la clasa I și să călătorești între Paris și Atlanta? Un astfel de bilet costă nu mai puțin de 7.085 de dolari, adică peste 31.000 de lei.

S-au făcut și încă se fac speculații cu privire la costurile zborurilor după pandemie. Părerile sunt împărțite între prețuri mai mici și mai mari, iar variațiile de prețuri între companii arată că unii ar putea umbla la prețuri pentru a obține, de fapt, un profit mai mare.

Dacă vrei să zbori cu Lufthansa, de la Paris la Los Angeles, te-ar costa 970 de dolari cel mai ieftin bilet, sau 1.330 de dolari dacă vrei să zbori la premium economy.

Încă nu e clar și ce se va întâmpla concret în cazul măsurilor de distanțare socială propuse pentru avioane.

Delta Airlines, de exemplu, nu mai vinde locuri pe rândul din mijloc, astfel că doar aproximativ 60% dintre locuri vor fi ocupate. E foarte probabil ca atât Delta, cât și alte companii care vor impune această măsură, să crească prețurile la bilete pentru a-și acoperi costurile.

IATA: Distanțarea socială în avioane, inutilă

Asociația Internațională a Transportului Aerian susține că distanțarea socială în avioane nu este utilă, deoarece riscul de infectare este scăzut.

Distanțarea socială la bordul avioanelor ar schimba radical factorii economici din cadrul unui zbor, reducând încărcătura maximă a aeronavelor la 62%. În paralel, minimul din industrie pentru a nu ieși în pierdere este de 77%. Astfel, IATA avertizează că impactul economic va fi serios dacă distanțarea socială devine obligatorie la bordul avioanelor.

Citeste si:
Cât cere Erika Isac pentru un concert? Cântăreața a stârnit...
Cât cere Erika Isac pentru un...

Comparativ cu 2019, costurile pentru zboruri ar putea crește cu 43-54%, în funcție de regiune.

IATA mai atrage atenția că și dacă locul din mijloc rămâne liber, distanța minimă rezultată e tot insuficientă, de doar 50 de centimetri, în loc de 1-2 metri, cât recomandă experții.


Despre autor:


Ultima actualizare: 19 Mai 2020 - 01 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.