Social 12 Mai 2020 16:10

Alexandru Rafila a discutat despre organizarea examenelor finale pentru elevii din anii terminali și a lansat câteva atenționări.

Școlile vor rămâne închise pentru restul anului școlar, iar abia la toamnă se va putea lua în calcul redeschiderea lor. Până atunci, însă, trebuie organizate examene finale, iar logistica acestor evenimente va fi una care va pune autoritățile la încercare.

Alexandru Rafila spune că sălile de examen trebuie organizate în așa fel încât să poată participa și elevii ce nu pot purta măștile pentru prea mult timp. Totodată, aceștia vor trebui așezați astfel încât ceilalți participanți la examen să nu fie în pericol.

”Noi nu trebuie să fim rigizi în soluții. Marea mea teamă legată de soluții e că vom încerca să le aplicăm într-un mod rigid”, mai spune președintele Societății Române de Microbiologie.

Acesta spune că măsurile pentru școli trebuie luate cu flexibilitate în minte, iar soluțiile alese trebuie să fie cele mai bune. Soluții se pot găsi, spune Rafila, doar că ”fiecare școală e altfel și trebuie să faci o evaluare de risc, iar apoi să iei măsuri în funcție de ea”, mai arată acesta, într-o intervenție pentru Antena 3.


Despre autor:


Ultima actualizare: 12 Mai 2020 - 04 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.