Social 2 Mai 2020 12:34

Monica Anisie, ministrul Educației, ia în calcul ca școlile să rămână închise și în luna septembrie, dorind ca, până atunci, fiecare copil să aibă acces la tehnologie pentru a putea participa la cursuri online.

Cursurile din acest an școlar nu vor mai fi reluate, conform anunțului făcut de președintele Klaus Iohannis.

Mai mult decât atât, ministrul Educației, Monica Anisie, ia în calcul ca școlile să rămână închise și în septembrie, pentru a nu risca să apară cazuri de infectări cu coronavirus în rândul elevilor.

„​Dacă cumva, Doamne Ferește, ne vom întâlni cu aceeași situație pe care o avem astăzi în septembrie, atunci trebuie să fim pregătiți. Să nu mai existe ceea ce este astăzi. Pentru că haideți să fim sinceri, am fost puși într-o situație cu care România nu s-a mai întâlnit și nimeni în lume nu s-a mai întâlnit. Prin urmare, a trebuit să luăm măsuri într-un moment de criză”, a spus Anisie.

Ministrul Educației dorește să aibă lecțiile pentru copii filmate până în toamnă și spune că filmările ar putea începe după ce se va termina starea de urgență.

Cine le-ar putea face? Profesori voluntari avem și acum. Sperăm ca în toamnă să avem puse la punct toate lecțiile. Înregistrăm pentru toate clasele și la acele materii la care putem face lucruri interesante pentru elevi. Foarte greu am putut identifica și spații în care să filmăm. Sperăm ca din momentul în care nu vom mai avea stare de urgență să putem să ne întâlnim și să facem filmările”, a mai declarat Monica Anisie, potrivit antena3.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 2 Mai 2020 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.