Social 11 Mai 2020 14:20

O elevă de clasa a XII-a de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Baia Mare a vorbit despre cum se desfășoară cursurile online în această perioadă.

Mădălina Sălăjan, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Baia Mare, a mărturisit că lecțiile online oragnizate în această perioadă nu sunt la fel de eficiente precum cele susținute la școală.

Una dintre probleme este faptul că orarul nu este respectat, profesorii axându-se doar pe materiile de Bacalaureat.

Nu se respectă orarul deloc și nu facem toate orele. Ne axăm în primul rând pe materiile de Bacalaureat. În fiecare zi domnul profesor de Matematică, domnul profesor de Română și, în cazul meu, eu dau informatică a treia materie, ne trimit un set de exerciții pe care trebuie să le facem și a doua zi ni le verifică, numind un elev „random” (n.r la întâmplare, aleatoriu) din catalog”, a explicat eleva.

Mădălina a explicat si modul în care se desfășoară orele: „Noi lucrăm pe WhatsApp, ne trimitem poze cu rezolvările și cu exercițiile, dacă cineva greșește domnul profesor sesizează acest lucru, cere rezolvarea de la altcineva, o altă metodă, dar noi putem să îi cerem ajutor și pentru alte exerciții, de exemplu exerciții mult mai grele față de cele pe care ni le dă el, iar el ne răspunde cu tot dragul”.

Având în vedere că s-a decis organizarea examenelor de Bacalaureat și Evaluare Națională, Mădălina Sălăjan a vorbit și despre ce va însemna respectarea măsurilor de protecție în timpul acestora. Ea este de părere că examenele trebuie organizate foarte bine, pentru a putea fi păstrată distanțarea socială.

În privința examenului de Bacalaureat sper ca totul să se desfășoare foarte bine organizat, ținând cont că noi în săli ar trebui să fim pe la 8:30, iar majoritatea elevilor ajung cu puțin timp înainte, trebuie păstrată distanțarea socială. Totuși, faptul că trebuie să purtăm măști în timpul examenului nu este cel mai bun lucru pentru că nu poți respira la fel, nu te poți concentra și asta e ciudat”, a mai spus eleva, potrivit edupedu.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 11 Mai 2020 - 02 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.