Social 12 Mai 2020 10:45

Autoritățile se pregătesc pentru relaxarea măsurilor de carantină, iar unul dintre punctele cele mai importante este metroul bucureștean.

Călătoria cu metroul bucureștean s-ar putea schimba radical, sau cel puțin asta intenționează autoritățile să facă.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a discutat despre Metrorex și despre regulile care ar putea fi impuse în subteran. Astfel, angajații MAI vor veni în sprijinul paznicilor de la metrou, pentru a asigura fluența în timpul deplasărilor din interior. De asemenea, s-au căutat soluții pentru respectarea unei distanțe minime și pentru evitarea aglomerației din stațiile critice, precum Piața Victoriei, Pipera sau Piața Unirii.

Bode vrea ca distanța de un metru să fie respectată și la metrou. În ceea ce privește scaunele, unele dintre ele ar putea fi marcate corespunzător, astfel încât călătorii să nu aibă voie să se așeze pe acestea: ”Vom spune foarte clar că vrem să solicităm păstrarea acelei distanţe de un metru între călători. Am văzut anumite recomandări. Ne uităm ce se întâmplă în alte state membre unde erau marcate locurile cu un autocolant de o anumită culoare scaunele, respectiv locurile din tren erau marcate şi doar acolo puteau sta călătorii. Este un proces foarte complicat, dar nu imposibil”, a explicat ministrul.

Timpii de așteptare vor fi reduși pe cât posibil, între 2-3 minute și cel mult 12 minute. Vor fi folosite 65 de trenuri pentru a deservi călătorii.

Limiterea accesului la metrou este dificilă, însă, iar Bode arată că este problematică reducerea până la 50% din capacitate, deoarece există posibilitatea ca la o stație de metrou să urce 90% dintre călători, ca mai apoi 70% dintre cei urcați să coboare la următoarea stație.


Despre autor:


Ultima actualizare: 12 Mai 2020 - 10 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.