Social 4 Mai 2020 11:15

Autoritățile se pregătesc pentru o eventuală relaxare a măsurilor de restricție după 15 mai, însă mijloacele de transport în comun ar putea fi o provocare.

Raed Arafat a discutat, la Digi24, despre măsurile care vor fi impuse odată cu ridicarea restricțiilor de circulație. Acesta a sublinat că primele ridicate vor fi restricțiile cu cel mai mic impact asupra epidemiei.

Acesta spune că e posibil ca oamenii să intre pe rând la metrou. De asemenea, pentru a mai reduce din presiunea la care este supus metroul, ar putea fi impuse și alte măsuri. Spre exemplu, e nevoie de creșetrea numărului de autobuze, troleibuze și tramvaie, care să circule după un program ce poate fi respectat.

Arafat propune și programul defazat acolo unde este posibil, dar și alte variante, precum lucrul de acasă, practicat acum la scară largă, sau ture de două săptămâni, unde se poate implementa o astfel de măsură.

Doar cu mască în transportul public

Raed Arafat a mai vorbit despre purtarea măștilor în mijloace de transport în comun și e de părere că ar putea apărea restricții pentru cei care nu le poartă, dar care vor să circule: ”Va trebui să ne obișnuim, la metrou, la transport public, va trebui să devină o condiție ca să urci. Legal, dacă nu ai masca, conducătorul auto trebuie să se uite, la toate mijloacele de transport aglomerate. Eu în mașană de serviciu – dacă sunt cu șoferul suntem cu masca pe față. Dacă sunt singur, nu sunt cu mască. Dacă călătoresc persoane din aceeași casă, nu trebuie. Dacă iei un coleg pe drum, trebuie și ai și tu și el. Și la supermarket – probabil se vor gândi că e un lucru care să-l dea clienților, dacă vrea să vină înăuntru.'”

Șeful DSU spune că, în cazul măștilor de bumbac, este ideal să avem asupra noastră cel puțin două, trei, pe parcursul unei zle. Acestea pot fi folosite, doar că trebuie călcate și spălate zilnic.


Despre autor:


Ultima actualizare: 4 Mai 2020 - 11 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.